Update

Update bij Ondersteunen ondernemersverenigingen IJburg

Geplaatst op 20 oktober 2018, 01:39 uur
Anders
Dit project is erop gericht ondernemersverenigingen te ondersteunen of ondernemers te stimuleren zich in een ondernemerscollectief te verenigen om gezamenlijk de belangen van het economische gebied te behartigen.

Ondernemerscollectieven zijn afhankelijk van de organisatiekracht van de vereniging en het bestuur van de ondernemersvereniging. Op WC IJburg is hard gewerkt aan een plan van aanpak om het imago van het winkelcentrum te versterken en zich beter te verbinden met de bewoners van IJburg. Door bestuurswisselingen heeft het proces vertraging opgelopen en zal binnenkort verder worden uitgewerkt. Inmiddels zijn wel subsidies voor het winkelstraatmanagement en een ondernemersactiviteit aangevraagd en in behandeling genomen. Dit project is vertraagd.

De Ondernemersvereniging in de Haven van IJburg heeft eveneens een subsidie aangevraagd voor een ondernemersactiviteit in december. Dit project loopt op schema.

Ondernemers aan de Pampuslaan hebben nog steeds het voornemen zich in een ondernemerscollectief te verenigen echter hebben nog niet de tijd gehad om dit proces aan te gaan. Dit project loopt niet op schema.

Het ondernemers collectief Designstrip of de ondernemers aan de Pampuslaan hebben nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidie voor het organiseren van een ondernemersactiviteit gericht op een schoon, veilig en aantrekkelijk gebied en/of het verbeteren van de binding met de bezoekers van het gebied waar het initiatief plaatsvindt.

Er is nog geen subsidie voor de gebiedsbranding aangevraagd. Deze activiteit licht achter op schema.
Deel dit: