Bericht

Brug 2030 Wim Noordhoekkade; meer tijd nodig voor staalwerkzaamheden.

Geplaatst op 5 oktober 2018, 13:58 uur

Stalen brugdelen kosten extra tijd
Het eerste deel van de gracht is klaar en ook de landhoofden voor de brug zijn gereed. De staalconstructie van de brug wordt op locatie in Groningen gemaakt. De brug wordt  straks in delen per schip naar Amsterdam gebracht. De delen worden vervolgens met een zware kraan op hun plek gehesen.  Bij de productie van deze stalen onderdelen van de brug is door verschillende oorzaken vertraging ontstaan.

Dit betekent dat wij verwachten dat we de brug nu medio december 2018 kunnen plaatsen. U kunt dan nog geen gebruik maken van de brug. De brug moet van een betonnen dek worden voorzien en geasfalteerd. Ook moeten er nog kabels en leidingen onder de brug worden doorgevoerd.

Brug open
Na het plaatsen in december 2018, maken we de brug verder af. Vanaf ongeveer half maart 2019 kunt u gebruik gaan maken van de brug. Het graven van het resterende deel van de gracht en het afronden van de herinrichting van de kruispunten op de Muiderlaan en de Peter Martensstraat/Wim Noordhoekkade starten na ingebruikname van de brug. Deze werkzaamheden kunnen nu nog niet worden uitgevoerd omdat op de locatie van de gracht de omgelegde Peter Martensstraat ligt. Op het nog niet aangelegde gedeelte van de Muiderlaan komt de zware hijskraan te staan die de brug straks op zijn plek moet hijsen. We verwachten in het late voorjaar van 2019 alle werkzaamheden te kunnen afronden.

Brief met planning
Wij doen er alles aan om de brug, de gracht en de kruispunten zo spoedig mogelijk te realiseren en in de tussentijd de overlast voor u zo beperkt mogelijk te houden. Zodra wij weten wanneer de stalen brugdelen klaar zijn voor transport en geplaatst kunnen worden, sturen wij een brief naar direct omwonenden met de planning van de plaatsing en de andere werkzaamheden die daarop volgen.
Het belooft een bijzonder gezicht te worden; de autobrug en de 2 fietsbruggen die door een grote hijskraan vanaf het water naar de locatie van de brug worden gehesen.

Contact
Hebt u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Carin Bosboom via T: 06 – 8351 5465 of E: c.bosboom@amsterdam.nl
U kunt ook tijdens het spreekuur op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur even binnenlopen bij de bouwkeet op de Wim Noordhoekkade.

Deel dit: