Bericht

Stand van zaken landmaken Strandeiland

Geplaatst op 24 september 2018, 11:50 uur

Op dit moment maken we land voor Strandeiland. We zijn gestart met zand opspuiten, maar de laatste periode hebben we vooral verticale drainage toegepast op de locatie van het nieuwe tijdelijke strand.

Waarom verticale drainage?
Verticale drainage is een manier om grondwater versneld te laten verdwijnen. Het inklinkproces van land wordt met deze methode enorm versneld en het maakt dat er minder nazetting optreedt.  Dat is ook nodig om er voor te zorgen dat er in 2019 weer gebruik  kan worden gemaakt van een tijdelijk strand. Bovendien maakt het ook dat er sneller woningbouw op het nieuwe Strandeiland kan plaatsvinden.

Hinder?
We hebben gemerkt dat de verticale drainage voor sommige bewoners hinder heeft veroozaakt. Dat vinden we natuurlijk vervelend en het verraste ons.  Wellicht hebben vroege aanvangstijd en late stoptijd van de werkzaamheden daar een bijdrage aan geleverd.

Einde periode van drainage
Afgelopen zaterdag 22 september is een van de twee stellingen die de verticale drainage uitvoerden weggehaald.

Op maandag 24 en dinsdag 25 september wordt door de overgebleven stelling het werk dat nog rest afgemaakt en daarna wordt ook deze stelling afgevoerd.

Er vindt dan tot begin 2019 geen verticale drainage meer plaats. Wel gaat het spuiten van zand gewoon door, ook op de locatie van het nieuwe strand. Deze werkzaamheden hebben tot nu toe geen overlast opgeleverd.

Vanaf begin 2019 ligt er land boven water en start de drainage weer. De verwachting is dat deze periode van verticale drainage minder hinder zal geven omdat het werk dan vanaf het land wordt uitgevoerd en niet vanaf een ponton op het water. Ook wordt er tijdens gewone werkuren (van 07.00 uur tot 19.00 uur) gewerkt.

Hebt u  vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager van de gemeente
Carin Bosboom via T: 06 – 8351 5465 of E: c.bosboom@amsterdam.nl

 

Illustration
 
Deel dit: