Bericht

Laatste maand voor forteiland Pampus is de Maand van de Geschiedenis!

Geplaatst op 24 september 2018, 01:30 uur

Oktober is de laatste maand dit jaar dat je naar de overkant kunt varen, naar Pampus! Tenminste... overdag, want in november start het avondrestaurant Winterlicht weer. Data zijn binnenkort bekend! Maar overdag kun je dus nog dagelijks meevaren met de Sailboa van Veerdienst Amsterdam of met de Stern van Pampus (vanuit Muiden) om het eiland en het fort te bezoeken.

Oktober is tevens de nationale Maand van de Geschiedenis. Pampus doet hieraan mee door zijn zogenaamde eyeopeners in het spotlicht te zetten. Deze tweetalige infoborden geven je een kijk op iets wat op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo bijzonder lijkt. Vergis je niet, want op Pampus is niet alles wat het lijkt! Dus kom in oktober en je krijgt een speciale Maand van de Geschiedenis hand-out. Zoek de eyeopeners ermee op en blik terug op wat ooit was.

Verder is het weekend van 12, 13 en 14 oktober ook noemenswaardig. Dan zijn de nationale Archeologiedagen en ook daar doet Pampus aan mee. Het poetst zijn Oud Roest Collectie op en biedt er voor kids (altijd prijs) een Loopkat Quiz aan vast. Over kids gesproken... de laatste week van het seizoen is het herfstvakantie en tevens de Museumkidsweek! Pampus zet dan de vroegere soldaten van het fort in het zonnetje, met o.a. een Morse-code soldaat die gratis workshops geeft. En voor alle kinderen wacht er sowieso een gratis soldaten-cadeautje op ze. Kijk op pampus.nl voor uitgebreide informatie en voor het boeken van tickets via Muiden. Wil je vanuit IJburg varen, kijk dan op de website veerdienstamsterdam.nl.

Deel dit: