Bericht

OPUSIJBURG korte cursus viool het hele jaar door op zaterdagochtend!

Geplaatst op 7 september 2018, 16:22 uur

Kennismaken met de viool in 10 lessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Wil je de geheimen van de viool ontdekken en misschien ook echt viool leren spelen? Dan is de korte cursus viool heel geschikt. De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. Tijdens de cursus leer je:
- Vioolhouding
- Hoe houd je de strijkstok vast
- Hoe maak je een mooie streek op de viool
- Hoe maak je een liedje
- Wat doe je met je linkerhand
- Je leert liedjes op je gehoor te spelen
- Maak zelf ook mooie liedjes
- Nog veel meer leuke vioolspelletjes

De korte cursus wordt op een speelse manier gegeven met veel ruimte voor zelf ontdekken. Er wordt gewerkt aan houding van viool en strijkstok en ontwikkeling van de linkerhand. Er zijn veel leuke oefeningen die we gaan uitproberen.

Het beste resultaat krijg je als er thuis ook geoefend wordt. Dat hoeft niet veel te zijn. Iedere dag bezig zijn met de basis-“spelletjes" werkt het beste. Zonder oefenen kun je geen instrument leren spelen. Het opbouwen en wennen aan oefenen is een onderdeel van het nemen van muziekles. Het begint allemaal met de viool uit de kist halen en een paar keer de houding van de viool en ook van de strijkstok te doen. Als beloning speel je dan een mooi stukje muziek! Probeer het maar eens!
Als je viool een mooi instrument vindt is regelmatig oefenen heel gewoon en fijn. Je bent nieuwsgierig en kunt niet wachten om de viool uit te kist te halen. Je zult zien dat je steeds meer leert en dat geeft een goed gevoel.

Je kunt je viool huren bij :

- Resonance in de Gerard Doustraat.
- Medea in Oost
- Bas Maas in de Hemonystraat.
- Ronald de Jong in de Jordaan

Deel dit: