Bericht

Verslag 18e bijeenkomst van IJburgDroomt-IJburgDoet

Geplaatst op 29 mei 2015, 10:41 uur

De 18e bijeenkomst van IJburgDroomt-IJburgDoet vond gisteravond plaats in de pas geopende buurtkamer aan het Ed Pelsterpark. Onder leiding van Jeroen van Kemenade deelden zo'n 50 IJburgers uiteenlopende ideeën, inzichten en inspiratie met elkaar. De avond startte met de presentatie van de Rap-Portage "waarom" van Whatsup IJburg. Bekijk de video hier

Vervolgens zijn er 5 gesprekken gevoerd:

  • Annette van Driel presenteerde de Urban Campsite, die 1 juni opent op de kop van het Centrumeiland. Zij nodigt alle IJburgers uit om langs te komen en ook zelf activiteiten op het kampeerterrein uit te organiseren. In het gesprek kwamen al diverse ideeen naar voren.
  • Safoan Mohktari voerde een gesprek over jongeren, met name over de beeldvorming. Hij ging vooral op zoek naar mogelijkheden om sterkere verbindingen op te bouwen tussen de diverse bevolkingsgroepen op IJburg. Ook hier werden diverse ideeen opgedaan.
  • Paul Engel zocht naar mogelijkheden om tot betere waardebepaling te komen van burgerinitiatieven. Het initiatief Collective Store IJburg van Linda Vosjan is uitgediept en heeft tot nieuwe inzichten geleid over de wijze waarop de waarde van dergelijke initiatieven vastgesteld kan worden.
  • Mees de Lind wil een stadbrede dialoogcampagne opzetten op het gebied van eenzaamheid. Hij nam zijn groep mee in een aparte dialoogvorm die tot mooie persoonlijke gesprekken leidde, maar ook tot concrete plannen over hoe deze campagne op te zetten is.
  • Emma Eigenraam van de OBA werkt aan een kunstproject deze zomer op Centrumeiland en wil samen met bewoners daar verder invulling aan geven. Diverse ideeen werden al opgehaald, maar het idee moet nog verder worden uitgewerkt.

Vervolgens waren er de volgende korte oproepjes:

  • Antoinette Poortvliet meldde dat afgelopen zaterdag de markt Reuring gestart is aan de haven van IJburg. Het komende half jaar wordt deze markt elke zaterdag gehouden. Bovendien is komende zondag het Open Havenfestival. Traditioneel wordt hiermee de opening van het vaarseizoen gevierd met heel veel activiteiten in de haven van IJburg.
  • Nick van der Heide doet een oproep om de petitie te tekenen voor het behoud van de boerderij op IJburg. De boerderij is een groot succes, maar de locatie is tijdelijk. Het huurcontract loopt volgend jaar alweer af. Teken de petitie hier online of kom eens langs op de boerderij.
  • Marianne van Erp kondigt een workshop aan komende maandag in de OBA waarin het logo van PopIJ wordt ontworpen. Ook is er deze zomer een musicalschool in Vrijburcht.
  • Maaike Riemersma kondigt diverse activiteiten aan in Vrijburcht, zoals Schrijvers uit Oost op 5 juni, en een Tabletcafe voor ouderen. Zie de agenda van Vrijburcht.  Verder is een stagair een onderzoek gestart naar de behoefte op het gebied van zorg en de rol die Vrijburcht daarin kan betekenen.
  • Kees Lakerveld kondigt aan dat de Vrienden van het Diemerpark een boek gaan schrijven over het park. Hij vraagt iedereen die zijn/haar ervaringen met het park wil delen, een bijdrage te leveren.
  • Linda Vosjan kondigt de Rode Loper aan, 6 en 7 juni op de Urban Campsite. Het belooft een groot spektakel te worden, met veel activiteiten voor iedereen. De opening is zaterdag 6 juni 16.00 uur.
  • Janine Hogendoorn deelt mee dat RingRing als project een volgende ronde ingaat en dat het stadsdeel voor IJburg 4000 euro beschikbaar heeft gesteld als "prijzengeld". Door veel fietskilometers te maken komt dit geld daadwerkelijk beschikbaar voor lokale bewonersinitiatieven.

Muziek werd de hele avond verzorgd door de FlexBieb Karaoke Band.

Foto's vind je op Facebook.

De volgende bijeenkomst is op donderdag 8 oktober. Suggesties voor een locatie zijn welkom. Wil je op de hoogte blijven, volg ons op Facebook of meld je aan als deelnemer van IJburgDroomt-IJburgDoet hier op Hallo IJburg.

 

Illustration
 
Deel dit: