Bericht

Werkzaamheden aan de oversteken op het kruispunt Pampuslaan Bert Haanstrakade

Geplaatst op 29 maart 2018, 15:24 uur

De huidige fietsoversteken op de Pampuslaan (bij Supermarkt de Deen)worden verbreed zodat fietsers vanuit twee richtingen veilig kunnen oversteken. De voetgangersoversteekplaats schuift vanwege deze verbreding ook enigszins op. VRI masten (verkeerslichten) en kabels en leidingen moeten ook worden aangepast. Voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte om veiliger en in beide richtingen over te kunnen steken.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat het verkeer zo veel mogelijk normaal doorgang heeft en er steeds sprake is van een veilige verkeerssituatie. Er wordt gewerkt tussen 7.00 en 16.00 uur . In de nacht van 19 op 20 april 2018 moet er een nacht worden doorgewerkt. De belijning wordt dan aangebracht en de verlichtingsmasten worden op hun definitieve plek geplaatst. De bevoorrading van de bedrijven en winkels kan normaal plaatsvinden.

We verwachten tijdens het werk 's nachts geen overlast, maar overdag moet er op bepaalde momenten straatwerk worden open gebroken en er moet geslepen worden. Direct omwonenden ontvangen volgende week een huis-aan-huis bericht hierover.

Omdat het kruispunt een veelgebruikte route is naar de scholen, worden er tijdens de werkzaamheden verkeersregelaars ingezet die de fietsers en voetgangers helpen met oversteken.

Hebt u vragen n.a.v. dit bericht, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van de gemeente

mw. Carin Bosboom via telefoon 06 8351 5465 of via e-mail c.bosboom@amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: