Update

Update bij Toekomst van het Diemerpark

Geplaatst op 29 januari 2018, 17:29 uur
De laatste twee maanden van 2017 heeft stadsdeel Oost met belanghebbenden een proces doorlopen over de inrichting en het gebruik van het Diemerpark. Hierbij is gebruik gemaakt van de consent-methode. Deze methode biedt een structuur voor een gelijkwaardig gesprek over een vraagstuk en voor het nemen van een besluit. Elk gesprek bestaat uit verschillende rondes waarbij er steeds door alle deelnemers gereageerd wordt op een voorstel dat wordt gedaan door één van de deelnemers. Bij de consent-methode kan een voorstel alleen aangenomen worden in een overleg als er geen overwegend bezwaar is bij één van de deelnemers. De gesprekken zijn geleid door een consent-master.

Deelnemers aan het gesprek waren vertegenwoordigers van: de hockeyvereniging AHC IJburg, de voetbalvereniging AFC IJburg, de Vrienden van het Diemerpark, stichting Natuurlijk IJburg, de honden eigenaren, RvE Sport en bos en stadsdeel Oost. Tevens is er een bewonersavond georganiseerd aan het begin van het proces om ook andere stemmen mee te kunnen nemen in het advies.

In vier gespreksrondes is er naar een advies toegewerkt. Het was een intensief proces voor alle deelnemers gezien de uiteenlopende belangen en wensen. Des te meer verheugd zijn wij dat dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk gedragen visie en advies.

Het gezamenlijk gedragen advies heeft de vorm van een manifest bestaande uit een inleiding, drie kernpunten en een vijftal concrete maatregelen. Ondanks het feit dat niet alle maatregelen aan bod zijn gekomen, overheerst de tevredenheid van een gezamenlijk resultaat en gaat er veel dank uit naar de inzet en betrokkenheid van de gespreksdeelnemers. Het advies kun je hier terugvinden:

https://www.amsterdamsdagblad.nl/algemeen/consentadvies-over-toekomst-diemerpark

Vervolg:
Het AB heeft op 16 januari unaniem ingestemd met het advies. Het advies is met begeleidende brief richting College van Burgemeester en Wethouders gegaan.

Het merendeel van de consentkringleden heeft aangegeven betrokken te willen blijven bij de uitwerking van de plannen. De manier waarop wordt nog verder uitgewerkt.
Deel dit: