Bericht

Werkzaamheden Kop Java Eiland

Geplaatst op 14 november 2017, 09:38 uur

1 Wat gaat er gebeuren?

Op de Kop van het Java eiland wordt een hotel gebouwd. De openbare ruimte  er omheen wordt heringericht en de nodige kabel- en leidingwerkzaamheden worden uitgevoerd. Gelijktijdig met deze werkzaamheden worden de rijbaan en de fietspaden ten noorden van de Jan Schaeferbrug opnieuw geasfalteerd.

·         De gehele openbare ruimte wordt heringericht (zie de taartpunt op kaartje hierboven); Javakade, verlengde van de Sumatrakade en Tosaristraat

·         De aanleg van een nieuw riool onder de Tosaristraat door

·         Er worden oude funderingen verwijderd uit de Javakade

·         Diensten en bedrijven hebben werkzaamheden aan kabels en leidingen

·         De Tosaristraat wordt opnieuw geasfalteerd en bestraat

 

2 Wanneer?

Planning totale werk: De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen medio november 2017 en eind juni 2018. De uitvoering hangt samen met het afronden van de werkzaamheden door de aannemer van Hotel Jakarta.

2017

aanvang werkzaamheden Javakade

weekend 16/17 december: werkzaamheden Tosaristraat

2018

De opening van Hotel Jakarta staat begin maart gepland. Voorafgaand zal wederom in een weekend worden gewerkt aan de Tosaristraat. Hierover wordt u nader bericht. Ten slotte volgt nog werk aan het verlengde van de Sumatrakder (ten oorden van het hotel) en de “punt”van de driehoek, waar nu de bouwketen staan

Weekendwerk Tosaristraat

De aanleg van een nieuw riool onder de Tosaristraat door ten noorden van de Jan Schaeferbrug wordt in het weekend van 16 en 17 december vanaf zaterdagochtend tot zondagavond uitgevoerd

De asfalteringswerkzaamheden van de Tosaristraat ten noorden van de Jan Schaeferbrug worden in een nader te bepalen weekend in februari of maart 2018 uitgevoerd. De deklaag zal daarna in een nacht worden aangebracht. Informatie hierover volgt tegen die tijd.

3 Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

Tijdelijke verkeersmaatregelen weekend 16 en 17 december

·         In het weekend van 16 en 17 december is de Jan Schaeferbrug afgesloten voor autoverkeer en openbaar vervoer. Alle gemotoriseerde verkeer (m.u.v. nood- en hulpdiensten) van- en naar het eiland wordt omgeleid via de Verbindingsdam. Hiervoor worden bewegwijzeringsborden geplaatst.

·         Voetgangers en fietsers behouden hun route via de voet- en fietspaden op de Jan Schaeferbrug.

·         Buslijn 48 en 246 rijden tijdens de stremming op zaterdag en zondag de volgende alternatieve route: ze stoppen extra bij tramhalte van lijn 26. Halte Tosarisstraat en Majanggracht komen dat weekend te vervallen. Nadat de bus een lus maakt bij het Azartplein stopt deze daarna extra bij het laad- en losvak op de Piet Heinkade, nabij de halte van tramlijn 26.

4 Voor omwonenden

Zowel de aannemer als de gemeente zijn zich ervan bewust dat de bouwwerkzaamheden hinder kunnen veroorzaken. In overleg met de aannemer wordt daarom een aantal maatregelen genomen om overlast door verkeer of geluid zo veel mogelijk te voorkomen. Deze afspraken zijn vastgelegd in een plan voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC –plan).

-          De herinrichting van de Javakade wordt zo uitgevoerd dat er altijd minimaal 3,5 meter breedte aan doorgang is voor zowel de afwikkeling van het verkeer van de Javakade naar de Jan Schaeferbrug als voor nood- en hulpdiensten.

-          In het weekend van 16 en 17 december is er mogelijk ’s nachts geluidshinder.

-          Er is tijdens de werkzaamheden altijd een aansluiting op de Sumatrakade richting Jan Schaeferbrug (behalve tijdens het weekendwerk) en richting Verbindingsdam.

-          Tijdens het weekendwerk wordt het doorgaand verkeer via de Verbindingsdam omgeleid. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, waardoor de toegankelijkheid voor nood- en hulpdiensten altijd gegarandeerd is.  

5 Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u via mail of telefoon contact opnemen met Frank Ebbink, de omgevingsmanager van de gemeente.

U als om omwonende krijgt waar nodig periodiek via een brief informatie over de voortgang van het project, de werkzaamheden, eventuele omleidingen en hinder.

Belangrijke telefoonnummers en adressen:

Omgevingsmanager: Frank Ebbink, gemeente Amsterdam

Telefoonnummer:     06-23186502

E-mail:                   kopvanjava@amsterdam.nl 

Website aannemer: http://www.dwwdriebergen.nl/ 

Deel dit: