Bericht

Ontvangst handtekeningen als kick-off voor inzameling gft!

Geplaatst op 6 november 2017, 11:01 uur

Afgelopen zaterdag namen wethouder Choho en portefeuillehouder Rick Vermin de handtekeningen van ruim 1.000 individuen en 28 organisaties op IJburg in ontvangst. We zijn blij met de warme en positieve reacties en de toezegging om GFT inzameling in Amsterdam IJburg volgend jaar uit te rollen!

Groenten- fruit en tuinafval (GFT) en resten van eten zoals brood konden tot voor kort op IJburg nog niet gescheiden en apart verwerkt worden. Om de eerste stappen te nemen hebben we dit jaar i.s.m. de gemeente 3 wormenhotels geopend op IJburg. Deze zijn door bewoners enthousiast ontvangen en we merkten dat veel mensen wel hun GFT willen scheiden. De handtekeningen inzameling die wij besloten te houden, heeft bovenstaand resultaat opgeleverd. De organisaties die getekend hebben vertegenwoordigen zo’n 850 medewerkers op IJburg en 8 van de organisaties zijn scholen, met in totaal meer dan 4.000 leerlingen.

Op basis van alle gesprekken schreven we een manifest, met aandachtspunten die van belang zijn voor succesvolle implementatie. De PDF van dit manifest is te downloaden op www.cocasa.com/gft

Illustration
 
Deel dit: