Bericht

Start tijdelijke woningbouw kavel 13A vertraagd

Geplaatst op 21 september 2017, 17:21 uur

Hierbij een update over de voortgang van het bouwproject voor studenten en statushouders aan de Daguerrestraat (kavel 13A). Vóór de zomer was het voornemen om na de bouwvak te beginnen met de werkzaamheden. Daarin is verandering gekomen.

Tekort heipalen

Zoals u misschien al heeft gehoord, hebben bouwers in Nederland te maken met een tekort aan heipalen. Ook voor dit project is dat aan de orde. De heipalen voor dit project zijn pas in januari 2018 beschikbaar. De bouw begint daarom niet eerder dan januari 2018. De voorbereidende werkzaamheden kunnen wel al eerder starten. Zodra daar meer informatie over beschikbaar is, worden omwonenden met een brief geïnformeerd.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voor het bouwproject is aangevraagd en in behandeling. Deze vergunning wordt naar verwachting binnenkort verleend, waarna een bezwaartermijn van zes weken volgt.

Meetup kavel 13A

Op maandag 9 oktober om 19.30 uur organiseert stadsdeel Oost een  2e Meetup in de Flexbieb aan de Talbotstraat 46, over de ontwikkelingen op en rond kavel 13A. Een Meetup is een platform voor professionals, bewoners en ondernemers voor het delen en ophalen van de laatste stand van zaken. Ook ideeën en/of initiatieven worden zeer op prijs gesteld. Iedereen die belangstelling heeft voor de gang van zaken op en rond kavel 13A is welkom.

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van de volgende Meetups 13A? Geef dan uw contactgegevens door via: Gebiedsteamijburg.zeeburgereiland.SDO@amsterdam.nl .

U wordt dan voortaan via de mail uitgenodigd.

Ook voor vragen en/of opmerkingen over de Meetups kavel 13A kunt u dit emailadres gebruiken. Meer informatie is ook te vinden op www.amsterdam.nl/ijburg onder de kop ‘Tijdelijke huisvesting Daguerrestraat’.

Heeft u vragen over de huisvesting? Mail naar huisvestingvluchtelingen@amsterdam.nl

 

 

 

 

 

Illustration
 
Deel dit: