Organisatie

Noor Huige Atelier & Galerie

Onderneming

Noor Huige is beeldend kunstenaar, zij woont en werkt in Amsterdam - op IJburg vanuit haar Atelier & Galerie in de Lumierestraat.


Noor heeft haar eigen mixed media techniek ontwikkeld, ze bouwt haar schilderijen op uit materialen van over de hele wereld. De schilderijen ontstaan vanuit een intuitief samenbrengen van de materialen die zij de afgelopen jaren heeft verzameld.


"Ik werk veel met papier, oude boeken, stoffen , landkaarten, ansichtkaarten, oude foto’s en kranten. Ik verzamel spullen van over de hele wereld. Mijn keuze van materialen vertrekt vanuit mijn voelen en kijken, het letterlijk voelen met mijn handen, maar ook het kijken naar waar iets vandaan komt, wat voor betekenis het gehad heeft in iemands leven of wat het zegt over de tijd, kan mijn interesse wekken. Ik zoek op antiek,- en rommelmarkten tussen afgedankte spullen of inboedels die worden opgekocht en uitgestald in kraampjes. Spullen met betekenissen die niet altijd te achterhalen, maar wel voelbaar en denkbaar zijn. Zo is papier met oude kimonoprints niet alleen prachtig qua vorm en ontwerp, maar verteld een verhaal over cultuur, tradities, overleveringen. Het papier dat in China bij offerceremonies wordt gebruikt krijgt betekenis door een ritueel waarin dromen en wensen worden uitgesproken en waarbij het papier in het vuur wordt verbrand. Krantenknipsels, oude tijdschriften en reclameblaadjes zeggen iets over vervlogen tijden en hoe anders de wereld er toen uitzag."


Noor maakt ook tekeningen met oost Indische inkt, meestal op maat gemaakt voor antieke lijsten. Het werk is vrijwel altijd figuratief. De stijl van Noor wordt getypeerd als kleurrijk en krachtig en met gevoel voor humor.


Het werk van Noor is opgenomen in verschillende kunstcollecties van bedrijven en particulieren, haar schilderijen zijn geveild en op verschillende kunstbeurzen gepresenteerd. De afgelopen jaren werkte ze samen met verschillende galeries in Nederland. Sinds 2014 heeft ze haar eigen atelier met galerie in Amsterdam.


Het atelier met de galerie op IJburg is op afspraak te bezoeken.

Illustration
 
Deel dit: