Organisatie

TeamNEXT- Een vernieuwende kijk op gedragsproblemen bij kinderen

Non-profit

Als ouder wilt u het beste voor uw kind. U doet uw best om de opvoeding zo goed mogelijk vorm te geven. Soms lijkt dat niet te lukken, wat u als ouder ook probeert. U vraagt zich af wat er aan de hand is en waarom uw kind gedragsproblemen laat zien. Meer dan alleen een label als ADHD of autisme, zoekt u naar een manier hoe u uw kind zich verder kan laten ontwikkelen. Dan bent u bij TeamNEXT aan het juiste adres!


TeamNEXT werkt als eerste in Nederland met een nieuwe manier van onderzoek, het Neurosequentiële Model van Therapie (NMT). Deze vorm van onderzoek is ontwikkeld door dr. Bruce Perry, oprichter van het ChildTrauma Academy in Houston, en uniek in Nederland. NMT neemt de ontwikkeling van de hersenen van kinderen als basis voor het beter begrijpen van gedragsprobleem bij kinderen. Wanneer we zicht hebben hoe de hersenen van uw kind zich (tot dusver) ontwikkeld hebben, kunnen we enerzijds gerichte opvoedings-adviezen geven om de problemen die u als ouder ervaart te verminderen. Anderzijds kunnen we gerichte behandeladviezen geven zodat uw kind de benodigde vaardigheden aanleert.


Waarom NMT? Hersenontwikkeling is een complex proces dat wordt beïnvloed door een groot aantal factoren. Ervaringen in de kindertijd zijn belangrijk, want - goed of slecht - zij bouwen en veranderen ons brein! De gevolgen die de hersenontwikkeling heeft op ons gedrag is complex en wordt in psychologische onderzoeken vaak buiten beschouwing gelaten. TeamNEXT is van mening dat het cruciaal is om ook naar de hersenontwikkeling te kijken wanneer we gedragsproblemen beter willen begrijpen en veranderen. Het NMT is een “lens” waarmee we door middel van eerder gedane diagnostiek en aanvullende gesprekken de hersenontwikkeling relatief eenvoudig - zonder dure hersenscans - in kaart kunnen brengen. Dit vatten wij samen in een zogeheten ‘ hersenkaart’ : een overzicht van de sterk en minder sterk ontwikkelde (functie)gebieden in de hersenen. Samen met u bekijken we aan de hand van deze kaart waar behandeling zich op moet richten en waar u dit in de opvoeding kunt stimuleren.


U kunt zich via de email (info@teamnext.nl) aanmelden voor een traject bij TeamNEXT. Wij nemen dan binnen 5 werkdagen contact met u op. Tijdens dit gesprek vertellen wij u meer over onze werkwijze en NMT en hebt u de mogelijkheid om vragen te stellen. Wanneer u besluit om door te gaan met NMT is het kennismakingsgesprek kosteloos, anders vragen wij een vergoeding van 75 euro. Door middel van gesprekken met u en/of gesprekken met uw kind, vragenlijsten en - afhankelijk van uw vraag - aanvullende testen brengen wij de
ontwikkelingsgeschiedenis en het huidig functioneren in kaart.      Alle informatie die we van u krijgen verwerken we in het model zodat we een volledig beeld hebben van de ontwikkeling van uw kind. We bespreken uiteindelijk gezamenlijk de uitkomsten en krijgt u van ons advies hoe uw kind het beste verder geholpen kan worden.


TeamNEXT heeft een netwerk van verschillende (vak)therapeuten die kennis hebben van NMT zodat een eventuele behandeling goed aansluit bij wat wij met u besproken hebben. Voordelen van TeamNEXT: - Wij hanteren geen wachtlijst - Wij hebben een vernieuwende kijk op gedragsproblemen - Wij hebben goede contacten met therapeuten - Wij hoeven geen informatie te delen met de gemeente - Wij willen dat elk kind zijn/haar potentieel kan benutten.


Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.teamnext.nl of bel naar 06-22169933

Thema
Gezondheid / welzijnJeugdhulp/ GGZ
Deel dit:
Contactpersonen van TeamNEXT- Een vernieuwende kijk op gedragsproblemen bij kinderen