Yakim van Zuijlen

Bewoner
Mijn werk en hobbies

In het dagelijkse leven werk ik bij een bedrijf waar ik software ontwerp om mensen met een spraak beperking te helpen communiceren.


Hiernaast doe ik regelmatig vrijwilligerswerk voor de Fietsersbond. Ik leg voor hen de omgeving in en rondom IJburg in kaart om betere fietsroutes te kunnen tonen in de Routeplanner.


In mijn eigen buurt help ik als container adoptant om zwerfafval tegen te gaan.


In mijn vrije tijd fiets ik graag, geniet ik van de natuur en verken ik graag nieuwe plaatsen om te gezieten van musea, winkeltjes en leuke café's.

Mijn omgeving

Ik woon op een unieke plek. Ik kan binnen enkele minuten in het centrum van de stad zijn, of in een natuurgebied. Dat vind ik zo mooi aan IJburg. De levendigheid van de stad en de zorg voor de natuur en elkaar komen samen.

Mijn droom

Ik zou IJburg graag nog veel groener willen zien. Omdat we midden in de natuur zitten—tussen het Diemerpark en het IJmeer zou ik graag zien dat we een betere gast voor de natuur zullen zijn. Dit kan bijvoorbeeld al door goed te letten op dat ons afval niet in het water beland en fijne plekken inrichten in de wijk voor vogels en insecten.

Mijn expertise

  • Visuele communicatie

  • Marketing

  • Software ontwikkeling

  • Fiets infrastructuur

Mijn mogelijkheden

Ik steek graag mijn armen uit de mouwen en ik denk graag mee over hoe dingen beter kunnen.