Petra de Jonge

Ondernemer
Wie is Petra?

Ik woon met mijn man en 2 jongvolwassen zoons in een waterwoning op Steigereiland. 

Mijn werk en hobbies

Ik werkte 16 jaar als modeontwerpster in Parijs voor bekende modemerken en sinds 2011 woon en werk ik op Ijburg ik als freelance modeontwerpster voor Nederlandse en internationale modemerken. Daarnaast had ik sinds 2010 mijn modelabel onder eigen naam die ik eerst via retail verkocht. Maar ik ontdekte gaandeweg dat ik ook succes had mijn kleding via homesale events te verkopen, met name op Ijburg. Vriendinnen stelden hun huiskamer beschikbaar en onder het genot van een hapje en drankje bekeken ze met vriendinnen mijn voorbeeld collectie. Hier heb ik nu mijn hoofdactiviteit van gemaakt, en staat mijn collectie online: HTTPS://PETRADEJONGE-STORE.NL


Dus aarzel niet om een afspraak met me te maken, dan plannen we een gezellige avond. Ik neem de bestellingen en maten op en alle kleding wordt geleverd binnen 2 weken. 

Mijn omgeving

Wij wonen prachtig, een paradijsje. Aan het einde van steiger A van het Waterwoningen project. De buren zijn echt super aardig; het lijkt net een klein dorpje. We helpen elkaar, en er is altijd tijd voor een praatje. Er worden ok gezellige buurt bbq's gegeven.

Mijn droom

Mijn droom is; een atelier-winkel op Ijburg starten. Het zou fantastisch zijn om eventueel met andere Ijburgse creatieven een pand te delen waar we samen creëeren en verkopen. Een creatief collectief waarbij ook Nieuwkomers en studenten betrokken kunnen worden.  

Mijn expertise

Ik ben goed met alles rondom textiel en vormgeving. Ik werk op dit moment samen met nieuwkomers in de Bijlmerbajes die binnen de textiel willen werken. Ik begeleid ze , leer ze een beetje nederlandse taal en gebruiken. Gewoon, leuk collega's zijn. 

Mijn mogelijkheden

Ik vind het leuk om enthousisast mee te werken aan een vormgevers collectief die samen met Nieuwkomers nieuwe producten ontwikkelen en verkopen.

Relevante ervaring

Ja, zoals gezegd; ik heb een zeer ruime ervaring als allround modeontwerper en patroontekenaar. En ben daarnaast sociaal vaardig en sociaal geengageerd.

Welke duurzame maatregelen heb je al genomen?
We eten heel weinig vlees.
Mijn duurzame dromen
We zijn bezig om zonnepanelen op ons dak te laten zetten, maar dat heeft technische bezwaren; lastig te plaatsen door de ligging van onze waterwoning.
Ik word graag geholpen met
Ik zoek een atelier op Ijburg. Zo rond de 35m2. Misschien is er wel een kleermaker die een ruimte met mij wil delen, of mag ik een hoek in iemands winkel huren?
Eind augustus 2020 moet ik uit mijn atelier in de Bijlmerbajes. En het liefst werk ik op Ijburg.
Ik kan helpen met
Ik kan mooie kleding op maat maken voor speciale gelegenheden en voor een goede business uitstraling.