Esther Lips

Bewoner
Wie is Esther?

Ik (44) woon sinds kort samen met mijn man in Amersfoort Vathorst. Hiervoor heb ik 20 jaar in Amsterdam gewoond. Geboren Groninger.

Mijn werk en hobbies

Ik ben gepromoveerd in een interdisciplinair veld van Genetica, Evolutieleer, Neuroscience, statistiek en programmeren. Na mijn promotie-onderzoek ben ik enkele jaren werkzaam geweest in de IT. Heerlijk puzzelen. Maar toch besloten om een ander pad te gaan zoeken. Waarbij ik meer minder online en meer buiten ben. Ik ben 1 okt 2021 aan een sabbatical begonnen, waarbij ik invulling zoek in wat ik aan de wereld toe kan voegen. Daarbij is een een spetterende carriere niet van belang. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of ik ergens iets groens toe kan voegen.


Ik lees heel veel en vrijwel uitsluitend over de psyche van de mens, en hoe ik mijzelf en de wereld kan verbeteren. Er is altijd wel iets dat ik grondig aan het besturen ben. Zoals WOII, Geschiedenis van Amsterdam, systemen en cycli, kapitaal crises. 

Mijn droom

Hoewel ik graag zou willen dat we morgen in een wereld leven waar voor iedereen een plek is, ben ik ook een pragmatisch idealist. Verandering aanbrengen gaat gefaseerd. In kleine stapjes.