Vacature/hulpvraag

Beeldend kunstenaar(s) annex Buren gezocht!

Geplaatst op 30 maart 2014, 20:31 uur

BUREN GEZOCHT!  

Wij zoeken een beeldend kunstenaar (of echtpaar) die onze buren willen worden op de Lumièrestraat in IJburg! 

Wij zijn bezig om i.s.m. Ymere onze buurt (de Lumièrestraat en omgeving) op te waarderen tot “Kunstkwartier Lumière”. Wij denken dat het geweldig zou zijn als er hier op Haveneiland West een gebiedje zou zijn waar het gonst van de creatieve activiteiten. Dat is goed voor IJburg, voor de buurt en ons allemaal.  

Er staan hier naast elkaar aan de Lumièrestraat zes prachtige en ruime atelierwoningen. Mijn naam is Karel Baracs, alias De Verhalenman. Ik woon en werk met mijn vrouw Mieke op nr. 75/77. Verhalen vertellen is ons beroep. Onze studio annex theater heet het “Verhalen Atelier”.

Onze buurvrouw Marianne Koorn van nr. 71/73 is een taartkunstenares. Haar studio (“Le Beau Gateau”) is een taarten-design-studio.

Onze buren van 79/81 zijn musici: Matthias Kadar (zanger / componist) en Hester Cnossen (saxofoniste). Zij organiseren in hun concertzaal  (“La Salle Lumière”) tal van concerten en workshops.

Onze buurvrouw Janneke Verwey van nr. 63/65 organiseert in haar studio “Cocasa” diverse creatieve projecten op het gebied van duurzaamheid, spiritualiteit en zingeving.  

Nog één atelier woning (67/69) wacht op nieuwe bewoners. Ken je kunstzinnige mensen die al wonend en werkend een deel van hun tijd willen geven aan het versterken van onze buurt? Ymere ziet de voordelen in van dit plan en stelt de nieuwe huurder een redelijke huur in het vooruitzicht.  De woonwerkruimte komt op 1 mei 2014b vrij.

Mail, als je intresse hebt in deze aanbieding naar Karel en Mieke Baracs via: mieke@verhalenman.nl  

 

Ingangsdatum
Heden
Deel dit:
1 reactie

Jildou Oostenbrug

vr 8 juli 2016 17:37
Hi Karel en Mieke,
We hebben laatst even met Karel gesproken (de drummer en de coach) dat we interesse hebben in de atelierwoningen. Enig idee of we op een lijst kunnen komen van belangstellenden?
Groetjes,
Jildou