Vacature/hulpvraag

Wie wil mij helpen met paardrijden?

Geplaatst op 30 april 2017, 12:42 uur

Mijn naam is Eva van Gemert en ik ben bijna 18 jaar oud. Ik vind het heerlijk om mensen om mij heen te hebben en contact met hen te maken. Door het syndroom van Rett kan ik mijn bewegingen niet goed aansturen. Ik zit in een rolstoel en kan niet praten. Dit maakt het wel wat lastig om duidelijk te maken wat ik wel en niet wil, om aan te geven hoe ik me voel of waar ik behoefte aan heb. Mijn lichaamssignalen en de geluiden die ik kan maken moeten er voor zorgen dat de mensen om mij heen kunnen interpreteren hoe ik me voel. Voor mensen die mij goed kennen lukt dat wel enigszins, maar het blijft ook vaak gokken. Sinds kort heb ik een computer die ik met mijn ogen kan besturen. Ik leer daar nu mee om te gaan.

Sinds november 2016 woon ik op kamers bij de Marius Meijboom (in de Marius Meijboomstraat). Overdag ga ik naar Stichting Omega bij het Theo van Goghpark. Mijn ouders, Linda Bos en Marc van Gemert en mijn jongste zus Laura wonen ook op IJburg.

Waar ik enorm van kan genieten is paardrijden. Ik kan dat gaan doen bij de Boerderij op IJburg. Met crowfunding heeft de buurt de kosten betaald voor een rolstoelschans en vrijwilligers hebben die vervolgens gebouwd. Zo kan ik makkelijker op mijn paard komen. Ik zoek 2 mensen die mij eenmaal per week op een vast tijdstip hierbij willen helpen. We kunnen lopen van Omega naar de Boerderij, maar u kunt me ook met de auto ophalen. Mijn ouders hebben een speciale rolstoelauto die u kunt gebruiken. De boerderij gaat dit jaar nog verhuizen, dus dan is de auto ook wel nodig. Ik kan lichamelijk zelf niet veel, dus u moet een beetje uw spieren gebruiken om mij op het paard te zetten en weer terug in de rolstoel. 

Het paardrijden is op een vast tijdstip: elke dinsdag om 14.00. Sanne, de ervaren begeleidster van de Boerderij is er dan ook. Er is dan een uur de tijd voor mij en het paard gereserveerd: een half uur rijden en een half uur voor rustig op- en afstijgen enzo. Aangezien ik me moeilijk kan vasthouden, is het nodig dat naast Sanne aan weerszijden van het paard een begeleider is.

De bedoeling is dat u mij ophaalt bij Omega en na het paardrijden naar mijn woning brengt aan de Marius Meijboom. De auto kan dan terug naar mijn ouders. De eerste keren zal mijn vader meegaan om te helpen. Ik hou niet van slecht weer, dus dan hoeft er niet gereden te worden. Verdere praktische afspraken in onderling overleg. 

Ingangsdatum
In overleg. Het liefst zo snel mogelijk. We starten zodra ik 2 vrijwilligers heb gevonden.
herhalend
Het gaat om de dinsdagmiddag vanaf 1400 op de Boerderij, dus zo rond 1330 bij Omega om me op te halen.
Beloning
Geen betaling, maar laat zeker weten als je een tegenprestatie wilt.
Illustration
 
Deel dit: