Vacature/hulpvraag

Wie wil een groepje Antwerpse studenten rondleiden op IJburg?

Geplaatst op 9 oktober 2015, 14:00 uur

Hallo IJburg,

Met een groepje van 7 sociologie-studenten bezoek ik op 11 november naar IJburg.

We doen dit jaar een onderzoeksprogramma met als thema "nieuwe stadswijken". Daarvoor nemen we een specifieke wijk in Antwerpen onder de loep, maar omdat er in Nederland en Amsterdam zo veel voorbeelden zijn van nieuwe wijken willen we graag een dag daar aan wijden. Als één van de grootste projecten mag IJburg daarbij niet ontbreken!

Natuurlijk zijn er allerlei professioneel gegidste wandelingen die je kunt doen, maar het lijkt ons juist leuk om rondgeleid te worden door bewoner(s) die ons iets kunnen vertellen over het dagelijks leven in de wijk en hoe dat is gegroeid van de pioniersfase tot het huidige leven. Iemand die ons kan wijzen op de 'informele' plekjes in de wijk, op wat er wel en niet goed gaat. Wat plezierige verrassingen zijn en wat er juist tegenvalt van de IJburgse ervaring.

Ingangsdatum
11-11-2015
Beloning
We hebben een beperkt budget, maar brengen graag iets lekkers voor je mee uit Belgiƫ!
Deel dit:
3 reacties

Michel Vogler

vr 9 oktober 2015 14:44

Leuk, ik hoop dat iemand zich meldt. Het is die dag ook Sint Maarten, dus is er vanaf een uur of 6 overal op straat veel gezang te horen.

Rob Darnell

vr 9 oktober 2015 15:57

Hallo, misschien kunnen wij helpen. Ik woon hier op IJburg al 5 jaar met mijn familie en we zijn erg actief in de buurt. Ik vind dit iets leuk om te doen (en mijn tarief is een pakje chocolade handjes van Antwerpen!). Je mag me een email sturen: our3dworld@gmail.com

Ton van Belle

vr 9 oktober 2015 21:19

Hallo Clemens, dat lijkt me heel leuk om te doen. Overigens ben ik zelf gek op Antwerpen maar dit terzijde. Samen met mijn vriendin ben ik in 2003 hier komen wonen. Wij kochten een woning van de plattegrond en hoorde bij de eerste honderd bewoners. Inmiddels hebben we twee zoontjes van negen en twaal...

lees meer