Vacature/hulpvraag

een vrijwillige voorlezer!

Geplaatst op 8 april 2015, 13:55 uur

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress zet zich in voor de taalontwikkeling van jonge Amsterdamse kinderen. Een voorlezer leest bij gezinnen thuis voor, stimuleert zo kinderen in hun taalontwikkeling en ondersteunt ouders zelf thuis een taalrijkere omgeving aan te bieden. De VoorleesExpress valt binnen het gemeentelijk programma Klaar voor de Start en Taal begint Thuis. De gemeente heeft zich tot doel gesteld om ouderbetrokkenheid bij ouders in taalarme gezinnen te vergroten en de taalontwikkeling van kinderen in deze gezinnen te stimuleren. Om deze redenen verstrekt de Gemeente Amsterdam subsidie aan VoorleesExpress.

Wat doet een vrijwilliger als voorlezer
In het bestaande traject komt de voorlezer 20 weken lang, 1 uur per week bij het gezin thuis om voor te lezen. Vanaf eind 2014 is het ook mogelijk deel te nemen aan een 10 weken traject, waarbij een vrijwilliger 10 weken lang 2 uur per week bij het gezin langsgaat. In het 10 weken programma wordt het voorlezen gecombineerd met een aanvullend ouderbetrokkenheidsprogramma, met spelopdrachten voor ouders en kinderen.

Er zijn voorlezers nodig!
Zowel voor het 20 weken als voor het 10 weken programma is VoorleesExpress Amsterdam hard op zoek naar voorlezers!

Wordt vrijwilliger
Deelnemen aan VoorleesExpress Amsterdam biedt jou concrete mogelijkheden om je in te zetten voor stadsgenoten. Het project wordt al sinds 2008 met succes uitgevoerd in Amsterdam en door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) erkend als theoretisch goed onderbouwde interventie en opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies. Meer dan 80% van de vrijwilligers geeft het project een 8 of hoger en meer dan 90% vond het leuk om mee te doen aan de VoorleesExpress!

Als nieuwe vrijwilliger word je uitgenodigd om een training Interactief Voorlezen bij te wonen op één van de OBA locaties. Daarnaast kun je aanvullende bijeenkomsten bezoeken en word je uitgenodigd voor een expertmeeting.

 

 

Deel dit: