kompas op ijburg
THEMA: Water. In dit thema zijn 16 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Kunnen de sluizen open of niet?

Ook dit jaar lagen de bootjes soms weer lang te wachten voor de sluizen op Haveneiland/Rieteiland. Omdat ik toch eens wil weten hoe het nu zit, heb ik de volgende vragen aan het stadsdeelbestuur gesteld:

Op het Haven/Rieteiland zijn drie sluizen in gebruik. Op drukke warme zomerdagen zien we voor de sluizen wachttijden ontstaan voor bewoners die gebruik van de sluizen willen maken. Uit eigen metingen zien dat er nauwelijks verschil in waterhoogte is en er -ook weer uit eigen waarneming- nauwelijks verschil in waterkwaliteit bestaat. Ik wil daarom het nut en de noodzaak van de sluizen onderzoeken. Ik heb daarom de volgende vragen:
- Wat was de oorspronkelijke gedachte achter de aanleg van de sluizen?
- Is het mogelijk om de sluizen een deel van het jaar te openen (als het weer, de wind het toelaat)? Wat zijn de bezwaren?
- Wat zijn de kosten of besparingen van een openstelling?

Op Hallo IJBurg is er in 2016 een project geweest over dit onderwerp zag ik. Maar ik kon geen antwoorden vinden (maar misschien kijk ik niet goed). Wat vinden jullie ervan?
3
wens
Ik heb deze wens ook
 • Michel Vogler zegt: Het is zoveel fijner als we gewoon in en uit kunnen varen (bij goed weer). Nu voelt het toch alsof we opgesloten zitten op ons eigen eiland. Ben benieuwd naar de antwoorden.
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (3):

  ) Frans van Vliet
  ) Dennis Berkes
  ) Michel Vogler


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden