Bericht

GEZOCHT: aanvullend lesaanbod vanuit jouw expertise!

Geplaatst op 18 september 2020, 14:54 uur

Het IJburg College is op zoek naar buurtbewoners en organisaties die vanuit hun expertise een bijdrage willen leveren aan de competentieontwikkeling van de leerlingen en buurtparticipatie.

Er zijn volop mogelijkheden. Denk aan een expertise in filosofie, media, kunst, diversiteit, duurzaamheid, technologie, Arabisch, mindfulness, sport en bewegen, huiswerkbegeleiding, training sociale vaardigheden, schrijven, muziek, fotografie, ondernemerschap, redactie, enzovoorts. Deze expertises kunnen worden aangeboden tijdens onze keuzelessen ‘maatwerkuren’. 

Maatwerkuren op het IJburg College
Maatwerkuren worden aangeboden aan onze leerlingen om zich te kunnen bijspijkeren, oriënteren en/of verdiepen. De leerling kiest op basis van een persoonlijk ontwikkelplan en met een coach waar hij/zij behoefte aan heeft en maakt een keuze voor twee maatwerkuren per week. Een voorbeeld is een les Nederlands op maandag en een muziekles op donderdag. 

Buurtparticipatie
Sommige maatwerkuren zijn onderdeel van IJBC in de Buurt, waarin de leerling samen met buurtbewoners invulling geeft aan het programma. Bijvoorbeeld sport verzorgen voor de buurt, koken in het buurtrestaurant of het programmeren van het theater. 

Reden samenwerking externe partijen 
Om de leerlingen een zo breed en rijk mogelijk aanbod te kunnen bieden werken wij voor onze maatwerkuren samen met buurtbewoners en externe organisaties. Dit is ter aanvulling op het aanbod vanuit onze vakdocenten en medewerkers. 

Waarom bieden we maatwerkuren aan? 
Het IJburg College is een school waar je kunt zijn of worden wie je bent, waar je je identiteit kunt ontwikkelen en unieke kansen krijgt om uiteindelijk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving met een waardevol diploma. We willen recht doen aan de eigenheid van ieder mens en (h)erkennen de verschillen en talenten. Dit vraagt om een gedifferentieerd aanbod in het onderwijs omdat leerlingen van elkaar verschillen in competenties, mogelijkheden en talenten. Om hier invulling aan te geven bieden we onder andere maatwerkuren aan.

Praktische informatie

  • de maatwerkuren vinden plaats in de periode 26 oktober - 4 december 2020
  • het maatwerkuur staat ingeroosterd op maandag van 15.00 - 15.50 uur en op donderdag van 13.10 - 14.00 uur
  • een programma bestaat uit 6 maatwerkuren (per week 1 maatwerkuur). 
  • een programma kan een of twee keer per week worden aangeboden. 
  • in deze periode is het aanbod bestemd voor havo/vwo bovenbouw leerlingen
  • je kunt zelf een minimum en maximaal aantal leerlingen aangeven 
  • het maatwerkuur kan verzorgd worden op het IJburg College of op locatie
  • programma aanbod dient gereed te zijn in de periode 21 - 28 september
  • keuze aanbod door leerling vindt plaats in de periode 28 september - 11 oktober 

We zijn op dit moment actief op zoek naar het aanbod voor bovenstaande periode, maar neem ook gerust contact op als je invulling wilt geven aan een maatwerkuur later in dit schooljaar. 

We kijken uit naar jouw input!

Geïnteresseerd? Neem contact op met:
Yara Koorn 
Projectleider IJBC in de Buurt 
yarakoorn@ijburgcollege.nl 
06 - 42644899

Illustration
 
Deel dit: