Nieuw bericht

IJburgse scholen rapen het afvalprobleem op

geplaatst op 10 oktober 18, 13:45 uur, door Jerry van den Broeke

Eerder dit jaar hebben de werkgroep ‘IJburg Schoon’ en het IJburg College de handen ineen geslagen om onze wijk schoner te krijgen. Als resultaat daarvan kunnen we vandaag - op de 10eDag van de Duurzaamheid - aankondigen dat het merendeel van de scholen op IJburg aan de slag zal gaan met de afvalproblematiek!

Begin dit schooljaar is het IJburg College gestart met een project rondom circulariteit. Hierbij verdiepen leerlingen van verschillende schooljaren zich in de afvalproblematiek en werken ze aan duurzame oplossingen. Wat de scholieren hebben ontdekt en geleerd zal na de herfstvakantie in gastlessen worden overgedragen aan leerlingen van de meeste basisscholen op IJburg.

De gastlessen worden afgesloten met de vraag hoe een straatbord eruit ziet om mensen op de juiste manier met afval om te laten gaan. Het einde van de les is namelijk het begin van een ontwerpwedstrijd tussen de IJburgse basisscholen. Bedoeld om alle bewoners van IJburg te motiveren hun wijk schoon te houden. De gemeente ondersteunt het project, onder meer door de borden met de creatieve uitingen te plaatsen.
 
Alle IJburgers kunnen in november op Hallo IJburg stemmen op hun favoriete design voor een straatbord. En op een plattegrond aangeven waar in de wijk zij vinden dat een straatbord nodig is tegen zwerfafval.

Het feit dat de basisscholen bijna allemaal enthousiast hebben gereageerd en de moeite nemen om de gastlessen in te passen in hun lopende curriculum, is een teken dat het onderwerp leeft. Nu gaan we het ook zichtbaar maken in onze mooie wijk. We houden je op de hoogte!

Foto