Bericht

"Ik voel me thuis op IJburg": gratis op expeditie met een lokale gids

Geplaatst op 25 mei 2018, 08:19 uur

Zaterdag 26 mei. De eerste groep mensen uit de buurt is meegelopen met buurtgids Eva. Eva: "ik heb me in eerste instantie aangemeld om de nieuwe bewoners van SET rond te leiden maar ik vind het eigenlijk wel leuk om allerlei mensen van IJburg te laten zien wat voor leuke intiatieven er in de buurt zijn."

De rondleiding is gestart in de Flexbieb. Na een twee uur durende ontdekkingstocht hebben de mensen, onder het genot van een kop koffie, verder kennis kunnen maken.  

Luca van der Putten, van het team van Buurtgids, liep ook mee. Hoewel hij in de Dapperbuurt woont voelde hij zich aan het eind van de tour thuis op IJburg. Dat is een mooi compliment voor Eva en een prachtige start van de 12 tours die worden gegeven.

Er zijn verschillende buurtliefhebbers die buurtgids zijn. Zij laten 'hun buren' zien wat zij leuke en interessante plekken vinden. Er wordt een rondleiding gegeven elke twee weken op zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. De tours zijn gratis en alleen bedoeld voor mensen die op IJburg wonen of werken.  

De eerstvolgende tour is zaterdag 7 juli. Je kunt je aanmelden via www.buurtgids.nl of bel Annemarie op 0640629566. 

Deel dit: