Nieuw bericht

Compostparade morgenmiddag

geplaatst op 16 maart 18, 14:50 uur, door CoCasa


Wil jij ook wel eens zien hoe zo'n wormenhotel nu werkt? Kom je graag een zak compost ophalen voor je tuin? Of vind je het gewoon leuk om je buren te ontmoeten met een (gratis) kopje koffie, thee of chocolademelk?

Morgenmiddag, zaterdag 17 maart, houden we een compostparade langs de wormenhotels die we vorig jaar geopend hebben in Amsterdam IJburg. Met de deelnemers van de hotels oogsten we de eigen opbrengst en voor alle andere geinteresseerde mensen deelt de gemeente zakken compost uit. 

Gratis compost: waarom deze cadeaus?
Op basis van de CoCasa handtekeningen actie vorig jaar, waar meer dan 1.000 individuen en 29 organisaties aangaven hun groenafval te willen scheiden, besloot de gemeente om dit op IJburg mogelijk te maken. Het plan voor dit jaar is om 80 groencontainers te plaatsen; in het kader van deze aankondiging en om te laten zien wat er van het groenafval gemaakt wordt, trakteren zij nu. Goed nieuws! :-) 

Programma
Uitdelen* en oogsten compost op 17 maart: 
- 12u: wormenhotel Lumièrestraat (schuin tegenover CoCasa, hoek Maria Austriastraat)
- 14u: wormenhotel Talbotstraat (schuin tegenover Maakzaam, hoek Maria Austriastraat)
- 16u: wormenhotel Jan Olphert Vaillantlaan (schuin tegenover Cafe-Restaurant Vrijburcht)

Kom gezellig langs! 

 * De zakken compost worden uitgedeeld aan IJburg-inwoners tegen inlevering van de brief die de gemeente hierover verspreidt. Vragen, of geen brief ontvangen? Mail naar gf-ijburg@amsterdam.nl of naar info@cocasa.com

Foto