Nieuw bericht

Jeugdtheaterschool TIJ in de Stadsschouwburg

geplaatst op 10 januari 18, 15:09 uur, door Jeugdtheaterschool TIJ

5 & 6 januari jongstleden stonden onze IJburgse spelers te stralen in de Stadsschouwburg Amsterdam. 12 leerlingen van Jeugdtheaterschool TIJ tussen de 12 en 17 jaar maakten onder leiding van Desiree van Haaren een stuk over vooroordelen.

De 4 jeugdtheaterscholen van Amsterdam presenteerden begin januari hun 4-luik geinspireerd door Beauty en het beest van MAAS. Het publiek werd meegevoerd in een theatrale wandeling door het theater, in iedere foyer en om elke hoek wachtte een nieuwe verassende presentatie.

Jeugdtheaterschool TIJ richt zich op de makers van morgen en biedt professionele kunsteducatie aan iedereen tussen de 4 en 17 jaar. Een jarenlange samenwerking met de Stadsschouwburg en de andere jeugdtheaterscholen van Amsterdam maken dit soort prachtige projecten mogelijk. De insteek van dit project was ontmoeting tussen de leerlingen uit de verschillende stadsdelen. De leerlingen maakten een gezamelijke opening en een gezamelijk slot en er zijn leuke virendschappen ontstaan in de 4 dagen dat we in de SSBA hebben mogen doorbrengen.

Dankzij een bijdrage van stichting Imdesto Foundation hebben de leerlingen van alle jeugdtheaterscholen gezamelijk mogen dineren in de koninklijke foyer en hebben zij de voorstelling van MAAS in de grote zaal bezocht.

We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Foto