Activiteit
Activiteit

Flex Night Live: Maryanka Golovchenko & Anya Antipova

donderdag 23 september 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Zangeres Maryanka Golovchenko en violiste Anya Antipova met een bijzonder programma waarin de film De vuurpaarden (1964) van de Georgische regisseur Sergej Paradzjanov (1924-1990) een centrale rol speelt. Maryanka en Anya geven hun eigen versie van de muziek bij deze film, die sterk leunt op de volksmuziek uit de Oekraïense Karpaten. Ze spelen daarbij ook instrumenten zoals de mondharp, een Oekraïense fluit en de altviool, gecombineerde met elektronica. Daarbij vertellen ze over de film van Paradzjanov, die vanaf de eerste vertoning van De vuurpaarden vervolgd werd door het Sovjet-regime. Van 1973 tot 1977 zat hij in Sovjet-hechtenis, waarna het regime hem tot persona non grata verklaarde.

Maryanka Golovchenko is Oekraïens maar woont en werkt al een tijd in Nederland. Ze heeft opgetreden met collega's die net als zij actief zijn in uiteenlopende genres, zoals Anya Antipova en Oene van Geel (viool), Pau Sola Musafrets (cello) en Cengiz Arslanpay (kaval, ney enz.). Ze deinst werkelijk nergens voor terug, altijd met veel ruimte voor improvisaties. Ook gaat ze graag de samenwerking aan met kunstenaars uit andere disciplines, zoals choreografen, filmmakers en beeldend kunstenaars.

Anya Antipova studeerde viool aan de conservatoria van Kiev (Oekraïne) en Rotterdam.

RESERVEREN verplicht. Dit kan via deze Chipta-link: https://www.chipta.com/tickets/event/38542/flex-night-live-maryanka-anya/

Toegang: vrijwillige bijdrage.

Het optreden zal vanaf aanvang live worden uitgezonden via Facebook.

Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage
Illustration