Activiteit

Kunstexpositie Brenda van der Beek en Bonne ten Kate

elke vrijdag, zaterdag, zondag   |   13:00 - 16:00 uur   |   Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis

Galerie Kunst 2001 toont van vrijdag 25 september t/m zondag 8 november 2020 abstracte schilderijen van Brenda van der Beek en ‘schroothoopkunst’ van  Bonne ten Kate. Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp en geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De expositie kan buiten openingstijden ook op afspraak worden bezocht. In verband met de coronamaatregelen vindt er geen feestelijke opening plaats.

De meest actuele informatie over de expositie wordt gepubliceerd op de website van Galerie Kunst 2001. Ook voor meer informatie over de kunstenaars en Galerie Kunst 2001 kan de website www.galeriekunst2001.nl geraadpleegd worden.

Brenda van der Beek maakt abstracte schilderijen (olieverf/acryl en gemengde technieken) op canvas en papier. Ze woont in New England (in het oosten van de VS) maar werd geboren in Nederland. Als jong volwassene verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Van der Beek was werkzaam als grafisch ontwerpster en als onderwijzer beeldende kunst op openbare scholen. Tegenwoordig is ze full time kunstenaar. Ze heeft overal in New England geëxposeerd, zowel solo als met andere  kunstenaars. In Amsterdam exposeerde ze op kunstbeurzen. Van der Beek kreeg een ‘Master of Fine Arts’ diploma van het ‘Art Institute of Boston’, behorend tot de ‘Lesley University College of Art and Design’ en een ‘Bachelor of Fine Arts’ diploma van de ‘University of Massachusetts College of Art’ waar ze summa cum laude afstudeerde

Bonne ten Kate werd in 1934 geboren in Menado, Sulawesi, destijds deel uitmakend van Nederlands Indië. Na de internering in Japanse concentratiekampen werd het gezin in 1946 naar Nederland gerepatrieerd. Hij werd fotograaf maar de intrede van de digitale fotografie zette hem midden de jaren ’90 van de vorige eeuw aan tot het maken van sculpturen. Zijn werk bestaat uit assemblages van uit elkaar gehaalde stukken gereedschap, onderdelen van machines, schoppen of andere landbouwwerktuigen en alles wat op een rommelmarkt te vinden is. De onderdelen krijgen in hun nieuwe samenstelling een andere identiteit. Zo worden spades gezichten, scharen vogels, en tangen dansers. De assemblages worden gemaakt of gegoten van verschillende metalen. Restanten en restvormen van gebruikte materialen worden opnieuw gerecycled in volgende stukken. Naast metalen gebruikt Bonne ook voorwerpen van papier-maché en hout.

kosten gratis
datum zo 18 oktober 2020
gestart op vr 25 september 2020
eindigt op zo 8 november 2020
Documenten