Activiteit

Foto-expositie *Voetnoot

za 5 sep 2020 - zo 1 nov 2020 , 12:00 - 0:00 uur

In de expositie *Voetnoot vertelt fotograaf Barbara van Schaik verhalen van Nederland op z'n Nederlandst.
 
Nederland is, op Monaco en Vaticaanstad na, het dichtstbevolkte land van het Europese continent. Aan de letterlijke en figuurlijke voetafdruk van de mens is in het Nederlandse landschap niet te ontkomen. Waar je ook bent: nagenoeg elke vierkante meter van de beschikbare ruimte is aangelegd, aangeharkt, gereguleerd en zorgvuldig afgebakend.
 
Soms wordt het individu daarbij gedegradeerd tot voetnoot. Op andere momenten weet het individu de ruimte juist te claimen. In beide gevallen kan dat wringen.
 
En is dat mooi? Is dat erg? Is dat schokkend?
 
De expositie *Voetnoot toont een serie foto’s van grotendeels stedelijke landschappen: verhalen van de voetafdrukken en de voetnoten. Het spanningsveld tussen de (openbare) ruimte zoals deze is ontworpen en het daadwerkelijk gebruik ervan door het individu is voelbaar. De getoonde taferelen zijn schurend, licht absurdistisch en behept met milde ironie. Nergens trekt de fotograaf het echter in het belachelijke. Ze kijkt met een oprechte nieuwsgierigheid en heeft een grote voorliefde voor dit Nederlandse landschap.

~~~ 

Op zaterdag 5 september om 16:30 vindt de opening van de expositie plaats, exclusief online via Zoom.
 
Aansluitend is de expositie online te zien via de website. Een selectie van de foto's is als prints tot 1 november 2020 te bezichtigen op afspraak (maximaal 2 personen tegelijk, locatie: Amsterdam, KNSM Eiland).
 
Wil je de opening bijwonen? Een afspraak maken voor bezichtiging van de prints? Of meer informatie over de online expositie? Meld je aan via een mail naar info@barbaravanschaik.com.
 

Doelgroep
Alle volwassenen
Datum vr 23 oktober 2020

Gestart op za 5 september 2020. Beëindigd zo 1 november 2020
Illustration
 
Deel dit: