Activiteit

Qigong workshop

zaterdag 23 februari 2019 , 14:00 - 17:00 uur

Qigong / Taijiquan is een combinatie van twee Oosterse manieren om te mediteren via beweging.


Tai Chi ofwel Taijiquan is zowel een vorm van meditatie, healing, dans, als weerbaarheidstraining die al eeuwenlang beoefend wordt in de Chinese cultuur. In Tai Chi leer je o.a. spier coördinatie, balans te vinden, kracht te beheersen en toe te passen en de Chi (levens energie) te leren begrijpen en belichamen. De Chi is een fantastisch fenomeen om te ontdekken en toe te passen in zowel ontspannende en actieve momenten. Luisteren naar de Chi maakt receptief en geeft bezieling aan het alledaagse.


Chi kung ook wel Qigong genoemd is een manier van beweging en meditatie, die is afgeleid ter observatie uit het dierenrijk. Je leert de Chi (levenskracht) te reguleren en uit te drukken in en om het lijf. In China zijn er nog altijd Chi Kung ziekenhuizen die gebruik maken van de kennis van Chi i.p.v. chemische medicijnen. De nadruk ligt op preventie, gezond zijn en blijven i.p.v. symptoom bestrijding. Chi kung is een discipline waarin elke handeling een potentiële kwaliteit


Deze workshop laat je kennis maken met de principes van Qigong en Taijiquan.


We gaan 3 uur lang de diepte in om de kracht en rust te ervaren van ons eigen levensenergie (Qi)


Gun jezelf in je eigen potentie te staan en ontvankelijk te worden voor de dynamiek van de natuur.


De lessen worden gegeven door Maarten Beets. Maarten kwam in aanraking met Tai chi en Chi kung in 2003. Na wat losse docenten te hebben uitgeprobeerd ontmoette hij Oscar Munoz Galeano, een Chi Kung en Tai Chi docent die rechtstreeks leerling is van de “lineage-holder” Chen Xiao Wang, één van de oudste en meest oorspronkelijke Tai Chi stijlen, de Chen style.
Maarten is ook geschoold in traditionele meditatie zoals Chán, Zen en Satsang.
Kijk voor meer informatie op:
https://www.taichiwell.nl/lessen/tai-chi/


https://www.youtube.com/channel/UCcfwhIX7F7qZwdifu1_mz9w


Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: post@naarzeeyoga.nl
Kosten €35,-

Locatie
Naar Zee
Kosten toelichting
35,-
Doelgroep
Alle volwassenen

Illustration
 
Deel dit: