Activiteit

STEENTJE ERUIT, PLANTJE ERIN ACTIE

elke zaterdag   |   15:00 - 17:00 uur   |   Tegels ruilen voor plantjes...

Oude tegels zijn nieuwe planten waard

Onder de naam ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ is Jungle Amsterdam in samenwerking met een aantal buurtmoestuinen in Oost een groenproject gestart, waarbij bewoners hun tuintegels en –stenen kunnen inleveren tegen mooie groene plantjes.

Hoewel Amsterdam vaak een groene stad wordt genoemd is er ook enorm veel steen. Pleinen en tuinen liggen vol met tegels, asfalt en beton. Al die steen zorgt voor grote problemen, zoals wateroverlast, temperatuurstijging in de zomer en verdroging van de bodem.

Hier ligt natuurlijk een belangrijke opdracht voor de gemeente, zeker waar het gaat om het vergoenen van pleinen en openbare ruimte, maar bewoners kunnen zelf ook veel doen, door stenen te vervangen door aarde met planten.

Help dus zelf mee om Amsterdam leefbaar en veilig te maken, haal die tegels uit je tuin en ruil ze om voor planten. Dit kan op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur, en op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de buurtmoestuin Oost Indisch Groen (hoek Insulindeweg / Kramatweg). Zij hergebruiken de stenen weer om er nieuwe plantenbakken en borders van te maken en jij krijgt planten voor je tuin. Er zijn diverse planten voor zand, klei of veengrond, voor zon of schaduwrijke plekken en voor droge of vochtige grond.

Hoe meer tegels je inlevert, hoe meer plantjes je krijgt.

Lukt het niet om zelf de tegels langs te brengen? Neem dan even contact met ons op, dan zorgen wij dat er iemand bij je langs komt. Mail: duurzaamamsterdamoost@jungle.amsterdam of tel: 020-7373326.

Ruilsysteem:

1 of 2 stoeptegels (t/m 5 klinkers) = 1 plantje

3-5 stoeptegels (t/m 10 klinkers) = 2 plantjes

6-9 stoeptegels (t/m 20 klinkers)= 3 plantjes

10-14 stoeptegels (t/m 30 klinkers) = 4 plantjes 

15-20 stoeptegels (t/m 40 klinkers)= 5 plantjes

>20  stoeptegels (meer dan 40 klinkers) = 6 plantjes

De actie start vanaf zaterdag 9 juni 2018.

Let op! Dit is een actie van de Jungle, maar de stenen zijn te ruilen voor planten bij buurtmoestuin Oost Indisch Groen.

Dit project is een initiatief van de Jungle i.s.m buurttuin Majella in het groen en Oost Indisch Groen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente.

kosten: gratis
datum: za 14 juli 2018
gestart op: za 16 juni 2018
beëindigd op: zo 30 september 2018
locatie: Tegels ruilen voor plantjes bij buurtmoestuin Oost Indisch Groen bij het Flevopark