Activiteit

Modderdag 2018 bij de Boerderij op IJburg

vrijdag 29 juni 2018   |   9:30 - 17:30 uur   |   Boerderij op IJburg

Vies worden mag op ModderDag!
Op vrijdag 29 juni 2018 vindt in heel Nederland ModderDag plaats en wij doen mee! Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Bij kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land kun je op 29 juni moddertorens maken en moddertaartjes bakken.

Een internationaal succes
Afgelopen jaar deden in Nederland meer dan 125.000 kinderen op 3000 locaties mee. En niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day.

In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Kijk voor meer informatie over ModderDag op www.modderdag.nl.

Voor meer informatie over de aanmelding en kosten mail naar pony@boerderijopijburg.nl

type:  Workshop /les
thema:  Natuur / dieren