activiteit

Minder in je hoofd, meer genieten in het nu - 8 weekse Mindfulnesstraining

dinsdag 16 januari 2018   |   20:00 - 22:00 uur   |   Praktijk IJburg

Mindfulness training leert je beter omgaan met spannings-, stress- en pijnklachten. Het helpt je systematisch stops in te bouwen, zodat je meer stil staat bij wat je ervaart en daar bewuste keuzes in maakt. Je leert open staan voor de ervaringen die zich van moment tot moment aandienen en meer te genieten en te ontspannen. Je leert bewust om te gaan met hinderlijke gedachten, onprettige gevoelens, en ingesleten gewoonte en reactiepatronenen. Zo zul je minder geleefd voelen, meer keuzevrijheid creeeren en meer met volle aandacht in het hier en nu gaan leven. Je verbetert de kwaliteit van je leven.

Met de mindfulness training ontwikkel je een gelijkmoedige en vriendelijke houding ten opzichte van je eigen oordelen, irritaties of andere emoties die je werkelijkheid kleuren. Dat brengt wijsheid en rust om vrijer in het leven te staan en anders om gaan met ongemakken, zoals stress, moeheid of lichamelijke klachten. Concentratie- en meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de mindfulnesstraining.

De training is vooral praktisch van aard. Uitleg en instructies rond verschillende mindfulnessthema’s worden afgewisseld met aandachtsoefeningen alsook lichaamsbewegingen. Naast de oefeningen, wisselen we ook ervaringen uit. Daarbij gaan we echter niet in op de inhoud van gedachten of gevoelens die we tijdens het oefenen of in het dagelijks leven tegenkomen. De training is dus geen gespreksgroep! Jij bepaald wat je wel of niet verteld.

Een mindfulnesstraining kan het volgende effect hebben:

Je kunt beter ontspannen, in je lijf en in je hoofd en gaat handiger om met stressvolle situaties en ingrijpende veranderingen
 
Je krijgt meer invloed op lastige gedachten en emoties doordat je je er minder mee identificeert
 
Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren
 
Je wordt creatiever, effectiever en krijgt meer focus
 
Je hebt minder last van lichamelijke klachten, en kan beter met beperkingen omgaan
 
Je bent milder voor jezelf en zorgt beter voor jezelf en doet vaker wat goed voor jou is
 

 

doelgroep:  Alle volwassenen
datum: di 16 januari 2018
gestart op: di 16 januari 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
meer info: www.anurag.nl
Nog geen reacties