Activiteit

Flex Night Live: Therapie of filosofie?

donderdag 12 oktober 2017   |   20:00 - 22:00 uur   |   FlexBieb

Therapie of filosofie?

Presentatie door Dick van der Wateren van filosofische praktijk De Verwondering.

Dick van der Wateren: 'Iedereen kent het. Je loopt al lange tijd rond met een probleem dat je maar niet uit je hoofd kunt zetten. De gedachten malen door je hoofd en je slaapt slecht. Het kan iets zijn op je werk, in je studie, je relatie, je vriendenkring, een ethische kwestie of de vraag hoe je verder zult gaan met je leven. Je wilt daar niet mee naar een therapeut, je familie of een vriend. Dan kan een serie gesprekken met een filosofisch practicus je verder helpen en nieuwe inzichten bieden.

In mijn filosofische praktijk De Verwondering ontvang ik bezoekers die met dit soort levensvragen worstelen. Samen bekijken we wat het probleem precies is. Het blijkt vaak dat onder die problemen allerlei zekerheden en aannames schuilen. Die houden we een voor een kritisch tegen het licht en zien welke vragen dat weer oproept. Dat is de weg naar wijsheid die ik in mijn praktijk met mijn bezoekers afleg.

Tijdens deze presentatie laat ik aan de hand van een paar voorbeelden uit de praktijk zien wat filosofische gesprekken meer te bieden hebben dan therapie.'

Filosofische Praktijk De Verwondering
https://deverwondering.amsterdam/

Toegang: gratis voor FlexBieb-leden, 5 euro voor niet-leden, 2,50 met Stadspas e.d.

kosten: gratis voor leden