Activiteit

Zen Meditatie Training IJburg

elke maandag, vrijdag   |   20:00 - 21:30 uur   |  

Elke maandagavond en vrijdagochtend.

Elke maandagavond, van 20.00 tot 21.30 uur in de stille mooie ruimte van het door de japanse architecte Moriko Kira ontwerpen gemeenschapsruimte: de tempel van Alledag. Jan Vrijmanstraat 339.

Elke vrijdagochtend, van 9.15- 10.45 in de rustige ruimte met inspirerend uitzicht op het IJmeer in Naar Zee, aan de Bert Haanstrakade 102.

Meditatie.

Als een fles troebel water lang genoeg staat, zakt de troebelheid vanzelf naar de bodem en wordt het water weer helder. Zet  jezelf op een kussen, een bankje of een stoel en zit rustig en stil, en er gebeurt hetzelfde. De troebelheid zakt en er ontstaat helderheid en rust, zowel mentaal als fysiek. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ‘jezelf met rust laten’.

Hoe ziet de training eruit? 

We beginnen met lichamelijke oefeningen, dan afwisselend zit- en loopmeditatie, en we sluiten af met onderricht. Omdat het een doorlopende training is, is het mogelijk een boek of tekst te bespreken, in te gaan op vragen van de deelnemers, en gezamenlijk de ervaringen te bespreken. De eerste 70 minuten zijn in stilte.

Beginner, gevorderde of geïnteresseerde?

Iedereen is welkom! Bij de zit en loopmeditatie is er instructie. Als je voor het eerst komt, kijken we samen hoe jij ’t beste kunt zitten.

leraar Ine de Haas                                                        

Ondernemer.  Jarenlang in de grafische industrie met drukkerij in Amsterdam en Buenos Aires, als bedrijfsleider en commercieel directeur. In de uitgeverijwereld als zakelijk adviseur/directeur.  Co-founder/manager van Dress for Success; en professioneel coach.

Zoekend naar ‘de essentie van het leven’ na een roerige prive en werkperiode, kwam meditatie op mijn pad. In 1999 koos ik  Nico Tydeman als mijn leraar voor het zen pad. Mijn opleiding is Japanse zentraditie:  soto rinzai zen.  Naast mijn zenbeoefening in Amsterdam volg ik sesshins bij Joan Halifax, Irène Bakker, Stephen en Martine Batchelor en Ton Lathouwers. Naast zazen, de meditatievorm in zen, heb ik ervaring met andere vormen van meditatie. Het kader van waaruit ik les geef, is het zenboeddhisme.Daar voel ik me bij thuis en geeft me een filosofie voor mijn leven.

Op mijn zakelijke facebook Meditatietraining IJburg vind je blogs over meditatie en zen. https://www.facebook.com/naarzeemeditatie/

De prijs per keer is € 12,50. Over te maken op NL66 INGB 0003 3193 36 o.v.v. ‘Meditatietraining 2’.

 

Als je meer wilt weten, of je aan wilt melden: mail dan naar: inedehaas@kpnplanet.nl  of bel 06 10833 233.

 

doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
datum: ma 15 januari 2018
gestart op: ma 16 oktober 2017
beëindigd op: vr 30 maart 2018