Activiteit

Yoga wekelijkse les Introductie-aanbieding

elke maandag   |   9:30 - 11:00 uur   |   bij Naar Zee Yoga worden...

bij: Harriet IJssel de Schepper


IYENGAR YOGA
De vorm van yoga waarin Harriet les geeft is gebaseerd op de methode van B.K.S Iyengar.

Tijdens deze actieve, uitdagende yogalessen worden de houdingen (asanas) met aandacht voor détail uitgelegd. Zo kom je tijdens de les in een diepe concentratie. Iyengar noemde zijn methode daarom 'meditatie in actie’.

Het is bij Iyengar-yoga belangrijk dat je veilig en naar eigen vermogen aan het werk gaat: je concentreert je op jezelf en je hoeft je aan niemand te meten. Je maakt gebruik van onder andere de muur, stoelen, dekens, blokken en riemen om met meer gemak te kunnen werken en een houding te gaan begrijpen. Zo leer je wat jij uit de houding kunt halen. Waar nodig word je op een rustige, concrete manier gecorrigeerd. Als je lichaam in de houdingen goed in lijn is ervaar je fysiek én geestelijk ruimte en balans. Aan het eind van de les wordt er uitgebreid ontspannen en ga je weer vol energie naar huis.

 

Over Harriet

Harriët is gediplomeerd dansdocent in moderne dans en dansimprovisatie. Na haar studie vertrok ze naar Spanje om zich te verdiepen in de flamenco. Sindsdien werkt Harriet als flamencodanseres en -choreografe. Daarnaast heeft zij altijd met veel plezier les gegeven, zowel op amateur als professioneel niveau.

'Sinds een jaar of 15 volg ik wekelijks Iyengar-yogalessen bij Kristien Van Reusel. Ik ben met yoga begonnen om mijn lichaam als totaal in balans te houden: om zowel weerstand te krijgen als soepel te blijven. Om blessures te voorkomen. Om bepaalde spanningen met aandacht te bekijken, om te leren ontspannen. En ook om meer energie te hebben, want ik was vaak erg moe. En het werkte meteen. Ook in mentaal opzicht: Iyengar yoga geeft me een rustige en tegelijkertijd scherpe staat van zijn, waarmee ik de dingen die op me af komen beter aan kan dan voorheen. Nu kan ik me een leven zonder yoga eigenlijk niet meer voorstellen.'

Gegrepen door de magische werking en met behoefte aan verdieping volgde Harriet een opleiding tot docent bij Kristien Van Reusel en Rembert Petrus. Harriet is sinds een aantal jaar gecertificeerd Iyengar-yoga docente.

'Ik streef in mijn lessen naar een creatieve sfeer van onderzoek en tegelijkertijd een groot respect naar ieder mens. In mijn lessen wil ik je ook graag stimuleren zelf te zoeken naar, misschien wel onverwachte, mogelijkheden van je eigen lichaam en geest. Dat is heel inspirerend!'

kosten: met korting
kosten toelichting: drie lessen voor €17,50. Je kunt bij alle lessen terecht. Daarna kun je een strippenkaart van 10 lessen kopen.
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd: Vanaf 16 jaar
type:  Workshop /les
datum: ma 15 januari 2018
gestart op: ma 13 februari 2017
beëindigd op: ma 5 februari 2018
locatie: bij Naar Zee Yoga worden verschillende vormen van yoga aangeboden.
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
We zijn al een tijdje bezig, maar iedereen is welkom: jong, oud, stijf, soepel, druk, rustig... Bij yoga valt voor iedereen iets nieuws te ontdekken en te ontwikkelen. Je hoeft je aan niemand te meten en je wordt op een persoonlijke manier begeleid.