Activiteit

Flex Night Live: Alex Boogers

donderdag 9 juni 2016 , 20:00 uur

Schrijver Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek 'Estee'.

In 2010 verscheen - met zijn echte naam op het omslag - zijn roman 'De tijger en de kolibrie', die werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

Sindsdien schreef hij nog een aantal romans en veel ander werk, waaronder korte verhalen, interviews en artikelen voor Vrij Nederland, Esquire, Playboy en Nieuwe Revu.

Boogers' nieuwste roman, 'Alleen met de goden', is een groot succes. Hij ontving er al de Boekhandelsprijs 2016 voor en nu staat hij ook al op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, als een van de zes resterende gegadigden. Begin mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

De Libris-jury over 'Alleen met de goden': 'Een pakkend en urgent verhaal van rauwheid versus gevoeligheid. Van conditionering versus bevrijding. Van vechten versus vrijvechten. Van overleven, leven én medeleven, zélfs met zijn moeder die nooit opgehouden heeft hem duidelijk te maken dat hij beter niet geboren had kunnen worden. Toch is Alleen met de goden, dat in een trefzekere taal is geschreven en, mede door de inktzwarte humor, zindert van de levensdrift, geen naargeestig boek. Boogers heeft met Alleen met de goden namelijk ook, en misschien wel vooral, een roman over hoop geschreven. Het is de oplettende, empathische mens die voor de ander het verschil kan maken.'

Avond georganiseerd i.s.m. Bruna IJburg en uitgeverij Podium.

Toegang: gratis voor FlexBieb-leden, 2,50 voor houders van een Stadspas e.d., 5 euro voor niet-leden.

Een lidmaatschap kost maar 10 euro per jaar. En iedereen t/m 17 jaar kan gratis lid worden, wat tot eind augustus 2016 ook geldt voor houders van een Stadspas voor minima.

Schrijf je in aan onze balie, of doe het nu meteen, via www.halloijburg.nl/flexbieb

Toegangskaarten rechtstreeks bestellen?
https://www.facebook.com/FlexBieb/app/300453640081362/

Locatie
FlexBieb
Kosten
Gratis voor leden
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: