Activiteit

Shiatsu en Mindfulness voor ouder en kind

zondag 14 februari 2016 , 10:00 - 12:00 uur

Op zondagochtend 14 februari geven Natascha Lubberding en Marjolein Beek een workshop voor ouder en kind over Shiatsu en Mindfulness. Kom gezellig samen de dag ontspannen starten!

Aanraking als een manier om te ontspannen en te genezen is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Als je ergens pijn hebt, leg je je hand erop. Je drukt, of je wrijft. Als je verdrietig bent, is het fijn om vastgehouden te worden. Als je hoofd vol is met gedachten helpt het om te sporten, te bewegen. De energie gaat dan weer stromen en je komt in balans.

Ook je even terug trekken, stilzitten, een wandeling maken in alle rust, languit op de bank liggen geven je lichaam weer rust en ruimte. Met aandacht de focus op je ademhaling en hart leggen. Echt voelen hoe het met je gaat, en daar oké mee zijn. Dit alles helpt de balans in je leven weer terug te pakken.
Het fijne van shiatsu, beweging, of mindfulness is dat je wat minder in je hoofd zit. We doen veel met ons hoofd, de hele dag. Zoveel dat je soms niet eens voelt dat er nog een lijf onder zit. Terwijl er heel interessante dingen gebeuren in dat lijf!

We beginnen met een mindfulnessoefening van Marjolein. Even de focus op onszelf, voelen en 'kijken' hoe we erbij zitten. Daarna starten we met shiatsu oefeningen. Je behandelt elkaar. Natascha laat shiatsutechnieken zien die fijn zijn voor jezelf, maar ook leuk zijn om op elkaar te doen. We gaan vooral veel doen en uitproberen. We sluiten de ochtend weer af met een mindfulness oefening, om zo ontspannen de zondag verder in te gaan.

Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij je allerlei klachten kan behandelen. Wat je zelf goed bij elkaar kan behandelen zijn spanningsklachten, hoofdpijn, rugpijn. Bovenal is het geven van shiatsu leuk om te doen, en fijn en ontspannend om te ontvangen. Het is fijn om elkaar te behandelen!

"Eigenlijk moeten alle moeders shiatsu leren zodat ze hun kinderen altijd kunnen behandelen!" zei haar dochter al. Maar andersom geldt ook: ook ouders houden er van om zo af en toe een behandeling te ontvangen. En het fijne van shiatsu op je ouders is dat je op ze mag staan en leunen en uitproberen.

Mindfulness geeft je de gelegenheid om even echt te voelen hoe het met je is. Doormiddel van ontspanningsoefeningen en mediatie kom je helemaal in het 'NU' terecht. Je (drukke) week kan je van je af laten glijden en je kan je totaal focussen op jezelf en de ander. Je zal merken dat het je veel ruimte en rust geeft.

Kom het ervaren!
Aanmelden is fijn: dan weten we hoeveel matten we klaar moeten leggen.

Doelgroep: vanaf ongeveer 10 jaar.

Graag tot zondag!
Natascha & Marjolein

PRAKTISCHE INFORMATIE:
DATUM: zondag 14 februari
TIJD: 10.00 - 12.00 uur
LOCATIE: Tempel van Alledag op IJburg, Jan Vrijmanstraat 339
KOSTEN: 20 euro p.p.

Geef je op via facebook, of meld je aan bij:

Natascha Lubberding
Natascha@Lubberding.nl
0652436669

Marjolein Beek
Marjoleinbeek@gmail.com
0634720216

Locatie
Tempel van alledag
Kosten toelichting
20 euro p.p.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 10 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: