Activiteit

Workshops Shiatsu en Mindfulness

dinsdag 16 februari 2016 , 20:00 - 22:30 uur

Op 4 dinsdagavonden geven Natascha Lubberding en Marjolein Beek praktische workshops over Shiatsu en Mindfulness. Elke avond heeft een eigen thema. Je kan de hele serie volgen óf je aanmelden voor losse avonden. In de workshops gaan we op zoek naar rust en ruimte in je lichaam.

Je lichaam is zo gebouwd dat het een onbalans vanzelf weer hersteld. Door uit te rusten, voldoende te slapen, te eten en te bewegen herstelt het lichaam zich vanzelf. Maar we leven in een drukke, volle wereld en komen er niet altijd aan toe om echt rust te nemen. We moeten veel, willen veel, doen veel. We krijgen veel meer prikkels binnen dan we werkelijk kunnen verwerken. Denk aan internet, televisie, Whatsapp. Het gaat bijna altijd door.

Aanraking als een manier om te ontspannen en te genezen is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Als je ergens pijn hebt, leg je je hand erop. Je drukt, of je wrijft. Als je verdrietig bent, is het fijn om vastgehouden te worden. Als je hoofd vol is met gedachten helpt het om te sporten, te bewegen. De energie gaat dan weer stromen en je komt in balans.

Ook je even terug trekken, stilzitten, een wandeling maken in alle rust, languit op de bank liggen geven je lichaam weer rust en ruimte. Met aandacht de focus op je ademhaling en hart leggen. Echt voelen hoe het met je gaat, en daar oké mee zijn. Dit alles helpt de balans in je leven weer terug te pakken.
Het fijne van shiatsu, beweging, of mindfulness is dat je wat minder in je hoofd zit. We doen veel met ons hoofd, de hele dag. Zoveel dat je soms niet eens voelt dat er nog een lijf onder zit. Terwijl er heel interessante dingen gebeuren in dat lijf!

Deze serie gaan we elke avond op zoek naar de kracht en rust in het lichaam. Elke avond werken we met een ander deel en andere thema's van ons lichaam. Zo komt o.a. stress, lichaamsbewustzijn en eten, slapen aan bod.

16 februari: Anker in je lichaam: Ondersteun je basis, het Zijn, de compassie voor jezelf
15 maart: Spijsvertering: Mindful eten en het verwerken van voedsel en indrukken
19 april: Rust in je hoofd: Ademhaling, stress en denken - rust en ruimte in je denken
24 mei: Lekker slapen: Ontspannen door oefeningen en balans in Yin en Yang

Tijdens de workshop leren we Mindfulnessoefeningen van Marjolein en laat Natascha shiatsutechnieken zien die fijn zijn voor jezelf, maar ook leuk zijn om op elkaar te doen. Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij je allerlei klachten kan behandelen. Wat je zelf goed bij elkaar kan behandelen zijn spanningsklachten, hoofdpijn, rugpijn. Bovenal is het geven van shiatsu leuk om te doen, en fijn en ontspannend om te ontvangen. We gaan vooral veel doen en uitproberen. Het is fijn om elkaar te behandelen!

We werken in tweetallen. Je kan alleen komen, maar als je dat fijner vind kan je ook iemand meenemen. Wij kijken er naar uit!

Natascha & Marjolein

PRAKTISCHE INFORMATIE:
DATA: Dinsdag 16/2, 15/3, 19/4 en 24/5
TIJD: 20.00 - 22.30 uur
LOCATIE: Tempel van Alledag op IJburg, Jan Vrijmanstraat 339
KOSTEN: 120 euro p.p. voor de hele serie of 35 euro p.p. voor losse avonden

Geef je op via facebook, of meld je aan bij

Natascha Lubberding
E: Natascha@Lubberding.nl
M: 0652436669

Marjolein Beek
E: Marjoleinbeek@gmail.com
M: 0634720216

Locatie
Jan Vrijmanstraat 339
Kosten toelichting
120 euro p.p. voor de hele serie of 35 euro p.p. voor losse avonden
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op di 16 februari 2016. Beƫindigd di 24 mei 2016
Deel dit: