Activiteit

Flex Night Live: Verbindingen in de wijk (i.s.m. de UvA)

donderdag 3 september 2015 , 20:00 uur

Eind juni dit jaar behaalden enkele studenten Sociologie van de Universiteit van Amsterdam hun bachelor met een scriptie over... IJburg.

Tijdens deze Flex Night Live presenteren twee van hen hun bevindingen aan een groter publiek. Hun onderzoeken hebben minstens twee dingen met elkaar gemeen: ze hebben betrekking op IJburg én ze gaan over verbindingen in de wijk.

Veel leuke, boeiende, nuttige informatie van twee enthousiaste jongvolwassenen: neem die allemaal tot je, stel vragen, discussieer mee, als je wilt!

Ellen Hoorn laat haar licht schijnen over IJburgse kinderen tussen de 13 en 16 jaar en hun UPPs: Urban Professional Parents. Welke rol spelen deze ouders bij de activiteiten van hun kroost? Hoe zit het met de voorzieningen voor jongeren in de wijk? Brengen ze hun vrije tijd om de hoek door, of haasten ze zich de 'grote stad' in zodra ze de kans krijgen?

Vincent Polak sprak bewoners en beheerders van Blok 19, een woonblok met veel sociale huur op Haveneiland. Het blok kende een slechte start, met veel frictie tussen de o zo verschillende bewoners. Maar al vrij snel verbeterde de situatie. Hoe zit dat precies? Welke processen speelden en spelen er?

Toegang: gratis voor iedereen.

I.s.m. met Carolien Bouw en Gerben Moerman, docenten sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Locatie
FlexBieb
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: