Bericht

Energiemeent IJburg van start! Meld je ook aan.

Geplaatst op 6 oktober 2023, 16:33 uur
Illustration

Afgelopen dinsdag zijn we gestart met energiemeent IJburg. De eerste deelnemers  ontvingen hun energie-dongle. We maakten kennis met elkaar en met de dongle. Het was een levendige avond in de Flexbieb. Het apparaatje geeft de deelnemers inzicht in hun energieverbruik. Gezamenlijk stelden we vragen op waar IJburgers de komende weken mee aan de slag gaan: wanneer liggen de pieken in mijn energieverbruik? Welke apparaten zijn nou de grootste verbruikers? Wat is eigenlijk mijn ‘sluipverbruik’? En hoe kan ik het energieverbruik beïnvloeden? Zie een uitgebreider verslag onderaan deze pagina.

Nieuwsgierig? Er is nog ruimte voor deelnemers. Meld je aan op halloijburg.nl/energiemeent en we nemen contact met je op.

De avond werd georganiseerd door Waag Futurelab, die onderzoek doet naar energiemeenten. Een energiemeent is een groep mensen die met elkaar duurzame energie deelt. Ze doen dat door afspraken te maken over de energie en over energiedata die uitgewisseld moet worden. Nog twee dinsdagavonden (31 okt en 28 nov) zetten we de eerste stapjes. 

Deel dit: