Bericht

Uitbreiding stadswarmte naar Zeeburgereiland

Geplaatst op 29 december 2016, 14:55 uur

Vanaf januari 2017 werkt Nuon Warmte aan de uitbreiding van het stadswarmtenet naar Zeeburgereiland. In de groenstrook langs de Nico Jessekade komt gedurende vier maanden een tijdelijk werkterrein. Daar worden de nieuwe warmteleidingen aan elkaar gelast. Vervolgens worden de leidingen, met een lengte van 1,5 km, over het water verplaatst naar Steigereiland. Tussen Steigereiland en Zeeburgereiland worden de leidingen via een boring met elkaar verbonden.

De Nico Jessekade blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor verkeer. Nuon overlegt met de gebruikers van de aanlegsteigers hoe zij hun boten kunnen bereiken. Om de overlast voor omwonenden te beperken rijdt het vrachtverkeer, dat materiaal aan- en afvoert, pas na 9.30 uur ’s morgens. Nuon informeert omwonenden per brief.

Milieuvriendelijk
Het warmtenet levert 70 tot 80 procent minder CO2-uistoot op ten opzichte van warmtevoorziening met HR-gasketels en is daarmee milieuvriendelijk. De aanleg van deze warmtetransportleiding draagt bij aan de ambitie van de stad Amsterdam om CO2-uitstoot te reduceren. Meer informatie: Ambitie Amsterdam

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door