Te koop aangeboden

Wil jij ook vers, biologisch en lokaal eten?

Voedsel & drank
Aanbieder 
bioromeo
Beschrijving

Wil jij ook vers, biologisch en lokaal eten? Doe dan mee met het initiatief je boodschappen direct van locale boeren te kopen. Je bestelt eenvoudig via een webshop en haalt jouw verse waar op bij het afhaalpunt De Bazaar op Blijburg.

Door als groep op IJburg rechtstreeks bij BioRomeo, een collectief van 32 boeren, te bestellen, is het haalbaar om verser dan vers, van het seizoen, lokaal en biologisch te eten. Hoe bijzonder is dat? Wekelijks zetten zij hun aanbod van groenten, fruit, zuivel en vlees online, zodat jij dit kunt bestellen. Je betaalt de boer een eerlijke prijs en bent niet gebonden aan een abonnement, box of vast pakket.  

 

Eten wat het seizoen schaft

Je zult goed merken dat er producten van het seizoen worden aangeboden. Dit is een ware ontdekkingstocht. Seizoensgebonden eten brengt je dichter bij jouw voeding, verschillende smaken en bereidingen en je creativiteit hierin en bij de kwetsbaarheid van producten. Bovendien is er het voordeel dat de producten niet ver hebben hoeven reizen, waardoor het aanbod kraakvers is. En met dit lokaal consumeren draag je ook nog eens je steentje bij aan duurzaamheid.

 

In contact met de boer

We hebben direct contact met de boeren dei ook graag leren van ons als consumenten. De boeren geven ons meer inzicht geven in de producten en het productieproces. Soms mogen we meehelpen met het oogsten. Zo kom je dicht bij wat je eet te staan en waar het vandaan komt. Hoe groeit je eten? In welk seizoen is het te krijgen? Wanneer smaakt een product het lekkerst?

 

Doe mee en proef!

Stap je mee in deze nieuwe manier van boodschappen doen? Aanmelden (zonder verdere verplichtingen) kan bij sanne@bioromeo.nl. Op bioromeo.nl/webshop kan je alvast een kijkje nemen. 

 

  • geen abonnement, maar vrije keuze
  • biologisch en lokaal 
  • lokale productie (alles uit de Noordoostpolder)
  • eerlijke prijs voor de boer                                     
  • verser dan vers
  • Ruime keuze: groenten, fruit, vlees, brood
  • Ophalen op Blijburg

 

Illustration
 
Geplaatst op 6 december 2016, 21:12 uur
Deel dit: