Activiteit

Wudang Taiji 13

donderdag 26 januari 2017 , 19:00 - 20:30 uur

Wudang wordt gezien als de plek waar taijiquan is uitgevonden door Zhang Sanfeng, wiens leerling Xi Songxi de leerschool van taijiquan volgens Zhang als gilde heeft opgezet. Alle leraren zijn gezworen leden van dat Gilde. 

Taiji 13 vormt de basis van het taiji leerproces. Taijiquan bewegingen beginnen eenvouding maar worden geleidelijkaan steeds complexer en uitgewerkter. Het doel is de spierbewegingen door draaiengen en spiralen de pompfunctie van het hart over te nemen en de ademahling bijna onmerlbaar te maken als men in een conflict of stress moment terecht komt om alle voordeel bij jezelf te houden. 

Taijiquan is echter ook een gezondheidsoefening en een vorm  van neidan/alchemistsiche training om de functies van je lichaam uit te lijnen. Taijiquan behoort tot de tantrische trainingen en heeft ten doel inzicht te verschaffen in dao en qi in je dagelijks leven. Deze vorm is kort en kan in elke huiskamer geoefend worden. Het is snel aangeleerd. De lessen bestaan daarom steeds uit een stuk vorm ontwijkkeling (de vorm wordt elke les meermalen in zijn geheel geoefend) en oefeningen waarin de beweginsdoelen en princuiopes van Tajiquan uitgewerkt worden (geen qigong!). Daarnaast wordt er steeds aandacht besteed aan partner oefeningen als voorbereiding op eventuele applicaties. 

Rene Goris is als leraar verbonden en deel van het Wudang Xuanwu gilde, en is officieel aangesteld als vertegenwoordiger van alle Wudang gongfu in Nederland. Hij is ook auteur van diverse boeken over wudang zhenwu sport, qigong, yijing en andere onderwerpen. Hij is internationaal bekend als leraar Chinese geneeskunde en Wudang gongfu sport, en heeft als zodanig ook in Wuhan, beijing, Shabngai en mexico stas les gegeven. In 2017 komt een engelstalig e-boek van hem uit over Wudang cultuur van spiritueel krijgerschap.

De lessen zijn elke donderdag avond van 19-20.30 uur

Locatie
Yin Yang centrum voor acupunctuur en massage, Maria Austriastraat 117, IJburg
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
bij abonnement
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
is een doorlopende groep
Illustration
 
Deel dit: