Activiteit

Wudang Yoga

woensdag 25 januari 2017 , 19:00 - 20:30 uur

Wudang yoga lessen vormen een intensief totaal met eenvoudige asanas. De eofening bestaat uit een gelaagd programma met asanas voor verbeteren kracht en flexibiliteit, maar het is ook een intense ademworkout en een beleving van een vrij en sereen bewustzijn. Deze Yoga stijl is afkomstig uit Wudang, China en is gebasseerd op daoistische neidan/alchemistisch streven naar lang en vitaal leven als voorbereiding op de dood danwel onsterfelijkheid. Het is zeer geschikt ter ondersteuning van taiji en Qigong training, maar ook reguliere sporten varen wel bij de oefening van dit programma. 

De lessen worden gegeven door Rene Goris die de oefeningen geleerd heeft als onderdeel van zijn monniksschap in centraal China. Rene Gioris is o.a. auteur van diverse boeken over qigong, yijing en wudang zhenwu sport, leraar Chinese geneeskunde en Gongfu. Hij houd praktijk in acupunctuur en Massage in de praktijk waar hij ook de lessen geeft. 

De lessen worden gegeven op elke woensdag avond in het Yin Yang Centrum, Maria Austriastraat 117, IJburg, van 19.00-20.30uur

Illustration
 
Deel dit: