Activiteit

Qigong les

zaterdag 28 januari 2017 , 19:00 - 20:30 uur

Zhong Wujigong is een klassieke Qigong die toepasbaar is voor stress management, verbeteren van je lichaam, sportprestaties en inzicht in de aard van je leven.

De wetenschap van Zhong Wuji qigong is gebaseerd op Daoisme, Boeddhisme en Confucianisme. Het combineerd staande oefeningen (asana's in Yoga) met dynamische oefeningen (Daoyin). De oefeningen zijn bedoeld voor het overwinnen van emotionele en lichamelijke hindernissen om verder te komen in het leven. De oefeningen worden meestal uitgevoerd in brede staande stand en volgen elkaar in een heel specifieke volgorde om specifieke doelen te bereiken, zoals verbeterde gezondheid, spiritueel inzicht, een gezonde basis voor taiji gongfu. Elke les heeft een periode Dao-yoga en meditatie als voorbereiding. Een les duurt anderhalf uur. 

Als leraar ben ik al meer dan 25 jaar betrokken in het lesgeven in deze stijl en het is mijn favourite stijl. Vanwege zijn vele mogelijkheden wordt het in China genoemd als 'bibliotheek stijl': een ingang met vele uitgangen. 

De lessen worden gegeven door Rene Goris, auteur van het 'Basisboek Qigong' bij uitgeverij Becht en Daoistische Monnik die 15 jaar in een Gongfu monniken omgeving in China leefde en werkzaam als leraar en acupuncturist/masseur was in verschillende Klinieken en scholen in Wuhan, Beijing en Shanghai.

De lessen zijn elke zaterdag. 

Locatie
Yin Yang Centrum, Maria Austriastraat 117, IJburg
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
bij abonnement
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Deze activiteit is al bezig op basis van deelnemers overgestapt uit een andere groep, maar voor IJburg start het opnieuw
Illustration
 
Deel dit: