Activiteit

Workshops & concerten: viool, cello, contrabas & AMV

zaterdag 29 oktober 2016 , 10:00 - 16:00 uur

OPENING NIEUWE LOCATIE OP IJBURG!

? gratis workshops & proeflessen! ?
viool | altviool | cello | contrabas | muziek op schoot | AMV

zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016 van 10.00 tot 16.00 uur, BSO Kidsart (Kiekstraat 22-24)

Gratis workshops & proeflessen bij onze open dagen!

De Vioolstudio opent een nieuwe locatie op Amsterdam IJburg! Ook bieden wij nu altviool, cello en contrabas lessen aan. Voldoende redenen voor een feestelijke opening! Daarom organiseren wij twee open dagen met gratis workshops en proeflessen:

? Viool & Altviool 
? Cello
?  Contrabas
?  Ukke Pukkie's Muziekdoos (0 - 4 jaar)
? AMV (4 - 12 jaar)
? Baby & Mini Concertjes

Tussen de workshops door zijn er de hele dag docenten aanwezig waar je gratis proeflessen op de instrumenten kunt volgen en zijn er mini concertjes waar je naar kunt komen luisteren. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar zullen er AMV workshops worden gegeven. Ook de allerkleinsten kunnen samen met hun ouders genieten van muziek met de workshop "Ukke Pukkie's Muziekdoos" en een speciaal baby concertje. 

Iedereen van 0 tot 16 jaar (met of zonder vader of moeder) is welkom voor een gezellige, muzikale dag!

Workshops (alt)viool, cello & contrabas (6+) 

Wie eens wil uitproberen hoe het voelt om een viool, altviool, cello of contrabas vast te houden, wat het verschil is in klanken en wat er mogelijk is met het instrument kan mee doen met de workshops op deze instrumenten.De docenten zullen iets vertellen over hun instrument, spelen een stukje voor en natuurlijk mag je het ook zelf uitproberen. Een leuke groepsworkshop om kennis te maken met de strijkinstrumenten!

Mini concertjes (alle leeftijden)

Tussen de workshops door worden er telkens kleine concertjes van 15 minuten gegeven in verschillende stijlen zoals klassiek, jazz en pop. De docenten spelen tijdens deze concertjes solo of samen met elkaar mooie muziek, waar je heerlijk bij weg kunt dromen of lekker op kunt swingen!

Workshop Suzuki Viool (3+)

Speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar geeft de Vioolstudio les in Suzuki viool. Kinderen leren dan in het begin op gehoor spelen en hoeven nog niet direct noten te leren lezen. Een van de ouders doet ook mee in de les en leert de basisbeginselen zodat de ouder het kind optimaal kan helpen met oefenen! De les wordt in groepjes van maximaal 6 kinderen gegeven zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Een deel van de les is samen en een deel individueel.

Workshop Algemene Muzikale Vorming (4 t/m 12 jaar)

Speciaal voor kinderen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een instrument is de workshop Algemene Muzikale Vorming, in de volksmond "AMV" genoemd, een ontzettend leuke manier om toch met muziek bezig te zijn. Er wordt gezongen, gedanst, geklapt (natuurlijk gelachen) en muziek gemaakt met trommels en bellen. Tijdens deze workshop neemt de docent je mee op muzikaal avontuur en leer je spelenderwijs muziek maken. En misschien kan je groepje aan het eind van de workshop zelfs al een klein concertje geven!

Baby concertjes (0 tot 2 jaar)

Om de allerkleinsten in rust van mooie muziek te kunnen laten genieten, hebben wij speciaal en alleen voor hen op beide dagen een baby concertje gepland. Lekker weggekropen bij papa of mama op schoot kunnen zij dan heerlijk een kwartiertje genieten van rustige, klassieke muziek van onze docenten.

Workshop Ukke Pukkie's Muziekdoos (0 - 4 jaar)

Muzikale gevoeligheid op jonge leeftijd stimuleren heeft een bewezen positieve invloed op de ontwikkeling van het kind zoals de motoriek, de taal en de verstandelijke- en sociale ontwikkeling. Muziek op schoot is voor je kindje een een waardevol begin voor een leven vol muziek want muziek zit van nature in iedereen. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend fijn om dit samen met je kindje te doen en even een momentje quality time te hebben. Wil je dit ook eens ervaren? Doe dan gezellig met je kindje mee!

Proeflessen (alt)viool, cello & contrabas (alle leeftijden)

Speciaal voor kindGedurende beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur zijn onze docenten beschikbaar om gratis proeflessen op de viool, altviool, cello en contrabas te geven. Je hoeft hiervoor geen instrument mee te nemen want er liggen viooltjes in alle maten klaar en ook de cello en contrabas mag je even uitproberen!

Programma zaterdag 29 oktober 2016

? 10.00 uur: AMV (kleuters)
? 10.45 uur: AMV (6 - 12 jaar)
? 11.30 uur: Mini concertje
? 11.45 uur: Suzuki Viool (3+)
? 12.15 uur: Contrabas workshop (6+)
? 13.00 uur: Mini concertje
? 13.15 uur: Ukke Pukkie's Muziekdoos (0-4 jaar)
? 14.00 uur: Baby concertje (0-2 jaar)
? 14.15 uur: Viool workshop (6+)
? 15.00 uur: Cello workshop (6+)
? 15.45 uur: Mini concertje
? 16.00 uur: Einde

 

Programma zondag 30 oktober 2016

? 10.00 uur: Ukke Pukkie's Muziekdoos (0-4 jaar)
? 10.45 uur: Baby concertje (0 - 2 jaar)
? 11.00 uur: AMV (kleuters)
? 11.45 uur: AMV (6-12 jaar)
? 12.30 uur: Mini concertje
? 12.45 uur: Suzuki Viool (3+)
? 13.15 uur: Contrabas workshop (6+)
? 14.00 uur: Mini concertje
? 14.15 uur: Viool workshop (6+)
? 15.00 uur: Cello workshop (6+)
? 15.45 uur: Mini concertje
? 16.00 uur: Einde

 

Locatie
Onze lessen worden gegeven bij BSO Kidsart, Kiekstraat 22-24.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis deelname aan workshops & proeflessen
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Tot/met 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: